Muğla'daki Orman Yangını 43 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Muğla'nın Menteşe ilçesi, Sarnıç Mahallesi yakınlarında 7 Eylül'de öğle saatlerinde başlayan orman yangını, zorlu koşullara rağmen 43 Saat sonra kontrol altına alındı.

Yangın, özellikle Sarnıç köyü ve Zeytinköy arasında kalan Kartal Kanyonu gibi ulaşımı zor noktalarda etkisini zayıflamış şekilde sürdürdü.

Yer ekipleri, gece boyunca karadan ulaşabildikleri bölgelere hortum çekerek müdahale etti. Ulaşımın olmadığı bölgelerde ise gece görüşlü 2 helikopterle havadan müdahale sağlandı. Sabah saatlerinde kanyon içerisindeki tütmelere havadan müdahale edilerek yangının kontrol altına alınma çalışmaları hız kazandı.

Alevler, yangının başlangıcından itibaren rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılmış, Milas ilçesi civarlarında da gözlemlendi. Ancak yoğun çaba ve hava desteği sayesinde yangın, 43 saat sonra kontrol altına alındı. Şu anda kanyonun iç bölgelerinde ulaşımın zor olduğu noktalarda soğutma çalışmalarının devam etttiği belirtildi.

Yetkililer, yangının tekrar alevlenmemesi için soğutma işlemlerinin süreceğini belirtti. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi.

Bakmadan Geçme