Muğla’da utanç verici olay: Gazeteciyi darp ettiler

Muğla Yenigün Gazetesi İnternet Sitesi Yazı İşleri Müdürü Ferdi Yavuz, haber için çağrıldığı yerde onlarca koruma tarafından mesleğini ifa ederken darp ve tehdit edildi, fotoğraflar makineleri ile cep telefonu yağmalandı.

Muğla Yenigün Gazetesi İnternet Sitesi Yazı İşleri Müdürü Ferdi Yavuz, haber için çağrıldığı yerde onlarca koruma tarafından mesleğini ifa ederken darp ve tehdit edildi, fotoğraflar makineleri ile cep telefonu yağmalandı.

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'nde yer alan Damla Deresi mevkiinde yeni açılan bir işletmenin açılışı nedeniyle düzenlenen etkinliğe, işletme sahipleri tarafından haber amaçlı çağrılan Yenigün Gazetesi İnternet Sitesi Yazı İşleri Müdürü Ferdi Yavuz, işletme sahibinin emrinde çalışan onlarca koruma tarafından darp ve tehdit edildi.

Gazeteci Ferdi Yavuz, geçtiğimiz Cumartesi akşamı (18.11.2023), Damla Deresi mevkiinde yeni açılan bir işletmenin yetkilileri tarafından mekan açılışı sebebiyle haber amaçlı davet edildi. Yavuz ve beraberinde ki arkadaşı, işletme de gerekli çekimleri yaparak, işletme sahibi ile haber hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Daha sonra mekanda sahneye çıkan sanatçının ve mekanın genel görüntülerinin çekimlerini yaptılar. Ancak ilerleyen saatlerde mekan sahibi ve korumaları, Yavuz'un arkadaşının yanına gelerek ortada geçerli bir sebep yokken ikisini de mekanın dışına çıkarıldılar.

İşletme sahibi ve korumaları Gazeteci Ferdi Yavuz'un yanında bulunan arkadaşına iftira atarak önce onu daha sonra Yavuz'u darp ettiler.

Darp ve tehditlerle birlikte Yavuz ve arkadaşını araçlarına bindirdiler ve uzaklaştırmak istediler.
Olay anında Yavuz'un fotoğraf makineleri ve cep telefonu, işletme içerisinde kaldı. Yavuz, fotoğraf makineleri ve cep telefonu defalarca istemesine rağmen verilmedi.
Olaydan şikayetçi olmak ve el konulan fotoğraf makineleri ve cep telefonu almak için durumu kolluk kuvvetlerine bildiren Yavuz, jandarmayla olay yerine gitti.
Yağmalanan fotoğraf makineleri ve cep telefonu ise ancak Jandarma yardımıyla teslim alınabildi.

Ağır yaralanan Yavuz ve arkadaşı tedavilerinin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'den taburcu edildiler.
Daha sonra jandarmaya giderek şikayetçi oldular.

Kaynak: Muğla Yenigün Gazetesi

Bakmadan Geçme