Muğla’da Yerel Seçimlerin Kesin Olmayan Sonuçlarına Göre Dağılım Belli Oldu

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Muğla genelinde oy sayım işlemleri tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasındaki rekabet dikkat çekti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP adayı Ahmet Aras’ın kazandığı belirtildi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Muğla genelinde oy sayım işlemleri tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasındaki rekabet dikkat çekti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP adayı Ahmet Aras'ın kazandığı belirtildi.

Yine kesin olmayan sonuçlara göre, Bodrum'da Tamer Mandalinci, Dalaman'da Sezer Durmuş, Datça'da Aytaç Kurt, Fethiye'de Alim Karaca, Köyceğiz'de Ali Erdoğan, Marmaris'te Acar Ünlü, Menteşe'de Gonca Köksal, Milas'ta Fevzi Topuz, Ortaca'da Evren Tezcan, Ula'da Mehmet Caner ve Yatağan'da Mesut Günay CHP adayları olarak belediye başkanlıklarını kazandı.

AK Parti tarafında ise Seydikemer'de Bayram Önder Akdenizli ve Kavaklıdere'de Mehmet Demir, belediye başkanlıklarını yeniden kazanarak görevlerine devam etme şansı yakaladı. Bu sonuçlarla birlikte CHP, ilçe belediye başkanlığı sayısını önceki döneme kıyasla 6'dan 11'e çıkarırken, AK Parti'nin belediye başkanlığı sayısı 6'dan 2'ye düştü.

Seçim sonuçlarının henüz kesinleşmediği ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından onaylanmasının ardından resmi sonuçların açıklanacağı belirtildi.

Bakmadan Geçme