Muğla’nın Yeni Valisi idris Akbıyık Görevine Başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Hakkari'den Muğla Valiliği'ne atanan İdris Akbıyık için Valilik binası önünde karşılama töreni yapıldı. Yeni görevine başlayan Vali Akbıyık, 'Muğla'mızın her alanda daha da gelişmesi için Muğlalı hemşehrilerimle birlikte büyük bir dayanışma ve gönül birliği içerisinde, vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağımı ifade etmek istiyorum' dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Hakkari'den Muğla Valiliği'ne atanan İdris Akbıyık için Valilik binası önünde karşılama töreni yapıldı. Yeni görevine başlayan Vali Akbıyık, 'Muğla'mızın her alanda daha da gelişmesi için Muğlalı hemşehrilerimle birlikte büyük bir dayanışma ve gönül birliği içerisinde, vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağımı ifade etmek istiyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valiliği'ne, Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise Muğla Valiliği'ne atandı.

Vali Akbıyık için Muğla Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi.

Çiçeklerle karşılanan Vali Akbıyık, karşılama töreninde hazır bulunan milletvekilleri, kurum müdürleri ve STK temsilcileri ile selamlaşarak, göreve başladı.

Göreve başlama mesajı yayımlayan Vali Akbıyık, Muğla'ya hizmet edecek olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Akbıyık, ayrıca Muğlalılardan şahsına tebrik için çiçek göndermeleri yerine depremzedelere bağış yapmalarını rica etti.

'BUGÜNE KADAR MUĞLA'YA HİZMETİ GEÇEN KİŞİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Vali İdris Akbıyık, mesajında şunları söyledi:

'Yeryüzü Cenneti olarak bilinen turizmin başkenti Muğla'ya 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile atanmış bulunmaktayım. Öncelikle Muğla'ya ve Muğla halkına hizmet etmeyi nasip eden Allah'a hamdediyor, şahsıma bu görevi layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya şükranlarımı arz ediyorum. Bir önceki görev yerim Hakkari'de, bizi bağırlarına basan, tüm vatandaşlarımıza da teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Bugüne kadar Muğla'ya hizmeti geçen tüm devlet büyüklerimiz, valilerimiz, milletvekillerimize başta olmak üzere her kademedeki bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına, gerçek ve tüzel kişilere teşekkür ediyorum.'

'ÜLKEMİZİN İNCİSİ OLAN MUĞLA'YA HİZMET EDECEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM'

'Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, eşsiz doğal güzellikleri, yemyeşil ormanları, 1484 km kıyı uzunluğu ve dantel gibi turkuaz rengi koyları ve saymakla bitmeyecek eşsiz güzellikleri ile ülkemizin incisi olan Muğla'da sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hizmet edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Muğla'mızın sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, ilimizin her alanda daha da büyümesi ve gelişmesi için Muğlalı hemşehrilerimle birlikte görev yaptığım süre boyunca büyük bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde, 'İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın' şiarıyla vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağımı ifade etmek istiyorum.'

'ŞAHSIMA TEBRİK İÇİN ÇİÇEK GÖNDERMEK YERİNE DEPREMZEDELERE BAĞIŞ YAPILMASINI RİCA EDİYORUM'

Tebrik için çiçek göndermek yerine depremzedelere bağış yapılmasını rica eden Vali Akbıyık, 'Sizleri saygı ve muhabbetle selamlarken tebrik için şahsıma çiçek gönderilmemesini, bunun yerine depremden zarar gören vatandaşlarımız için AFAD tarafından oluşturulan (TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04, TR62 0001 5001 5800 7299 3175 99, TR88 0001 2009 4080 0005 0002 28) banka hesap numaralarına bağış yapılmasını, dekontunun Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne ulaştırılmasını istirham ediyorum.İlgi ve alkalarınız dolayısıyla sizlere ve tüm vatandaşlarımıza tekrar teşekkür eder, selam, saygı ve muhabbetlerimi sunarım' dedi.

İDRİS AKBIYIK KİMDİR?

1971 yılında Malatya`nın Doğanşehir İlçesinin Çavuşlu Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Çavuşlu Köyü İlkokulunda, ortaokul ve lise tahsilini Polat Kasabasında 'Pekiyi' derece ile tamamladı.

1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1990 yılında 'İyi' derece ile bitirdi. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında 'Türkiye`de Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları ve İstihdam' konulu tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Doktorasına tez aşamasında devam etmektedir.

1991-1992 yılları arasında Polis Akademisinde bir yıllık özel eğitimden sonra, Bursa Emniyet Müdürlüğünde iki yıl Komiser Yardımcısı olarak hizmet etti. 1994 yılında Mülki idare Amirliği mesleğine intisap etti.

6 ay Sinop Kaymakam adaylığı, 5 Ay Yeşilyurt Kaymakam Refikliği yaptı. Ankara`da 4 aylık İngilizce kursundan sonra 8 ay süre ile İngiltere`de inceleme-araştırma ve eğitimi amacıyla bulundu. 1,5 ay Elazığ`da Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını yaptı. Afyon – İhsaniye ve Denizli – Güney İlçelerinde 8 Ay süre ile Kaymakam Vekilliğinde bulundu. 4 ay Ankara`da İçişleri Bakanlığında Kaymakamlık kursundan sonra, Rize İli İkizdere İlçe Kaymakamlığına atandı.

1997-1999 yılları arasında İkizdere İlçesinde, 1999-2001 yılları arası Elazığ-Ağın İlçesinde,2001-2005 yılları arası Diyarbakır`ın Çınar İlçesinde, 25.10.2005-19.10.2006 tarihleri arası Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde, 20.10.2006-11.08.2010 tarihleri arası Kayseri'nin Yahyalı İlçesinde, 12.08.2010-04.08.2015 tarihleri arası Sakarya'nın Geyve İlçesinde, 07.08.2015-15.12.2016 tarihleri arası Hendek İlçesinde, 21.12.2016- 02.11.2018 tarihleri arası Şişli İlçesinde Kaymakamlık görevini ifa etmiş olup, 05.11.2018 tarihinde Hakkri Valisi olarak göreve başlamıştır.

İleri derecede İngilizce bilmekte olup öğretmen Sevim Akbıyık ile evli ve 3 çocuk babasıdır. Devlet Memurluğunda 29. yılında Mülki İdare Amirliğinde ise 27. yılında olan İdris Akbıyık 1. Sınıf Mülki İdare Amiridir.

Bakmadan Geçme