Özge Koleji Öğrencileri Atık Getirme Merkezi’ni Ziyaret Etti

Çevre Koruma Haftası kapsamında Özge Koleji’nde eğitim gören öğrenciler, Milas Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etti. “Atık nedir?, Atık Getirme Merkezi’ne hangi atıkları kabul ediyoruz?, Geri dönüşümün önemi ve atıkların çevreye verdiği zararlar nelerdir?” sorularının cevap bulduğu ziyaret oldukça keyifli bir ortamda gerçekleşti.

Çevre Koruma Haftası kapsamında Özge Koleji'nde eğitim gören öğrenciler, Milas Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etti. 'Atık nedir?, Atık Getirme Merkezi'ne hangi atıkları kabul ediyoruz?, Geri dönüşümün önemi ve atıkların çevreye verdiği zararlar nelerdir?' sorularının cevap bulduğu ziyaret oldukça keyifli bir ortamda gerçekleşti.
Özge Koleji'nde eğitim gören 20 öğrenci, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Pelin Dere eşliğinde vatandaşların evlerden kaynaklı atıklarını getirebileceği Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurt, Temizlik İşleri Müdürü Sinem Kılıç ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinin eşlik ettiği ziyarette, çocuklar konu ile ilgili meraklarını giderme fırsatı da buldular.
SIFIR ATIK NEDİR?
Ziyaret sırasında Çevre Mühendisi Meryem Turgut, atık maddeler ve Atık Getirme Merkezi hakkında bilgilendirme yaptı. Üretim sonucu veya kendi faaliyetlerimiz sonucu oluşan ve artık hiçbir işe yaramayan kullanılmayan her şeyin atık olduğunu belirten Turgut, 'Atıkları en aza indirme amacıyla sıfır atık kavramı geliştirildi. Sıfır atık israfı önlemek, atıkların oluşumunu azaltmak, atık oluştuysa da geri dönüşümünü sağlamak amacıyla izlediğimiz yola sıfır atık diyoruz. Sıfır atıktaki amacımız doğal kaynaklarımızı korumak, enerji tasarrufu sağlamak ve daha temiz bir dünyada yaşamaktır.' dedi.
Geri dönüşüm hakkında da bilgilendirme yapan Meryem Turgut, 'Attığımız atığın fiziksel ve kimyasal işlemlerle tekrar ürün haline gelmesi için tekrar hammadde oluşturulmasıdır. Atık Getirme Merkezi'nde geri dönüşümü sağlayabilmek için 14 türde atık topluyoruz. Bu 14 atık grubu kğıt karton atıklar, plastik atıklar, metal atıklar, cam atıklar, karışık ambalaj atıklar, tekstil atıklar, ahşap atıklar, bitkisel atık yağlar, inşaat atıkları, hacimli atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler, elektronik atıklar, atık ilaçlar ve evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar olarak sınıflandırılmaktadır.' diye konuştu.
Atık ayırma oyunu ve bulmaca çözme yarışması ile eğlenceli bir ortamda devam eden ziyaret, ikramlıkların yenmesinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme