Özge Koleji’nden Çifte Başarı!

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Projesi” kapsamında Milas Özge Koleji, başarılı projeleriyle ön plana çıktı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Eğitimde İyi Örnekler Projesi' kapsamında Milas Özge Koleji, başarılı projeleriyle ön plana çıktı.

Bilindiği üzere, yarışma, Etkin Öğretim, Kültür ve Sanat, Eğitime Erişim, Hayat Boyu Öğrenme, Değerler Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Üretim Odaklı İnovatif Düşünce ve Uygulama, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Uygulamaları, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi, Sürdürülebilir Çevre ve Sağlıklı Yaşam olmak üzere 10 farklı alanda düzenlendi. Öğretmenler tarafından geliştirilerek örnek teşkil eden 198 proje, il genelindeki okulları heyecanlandırdı.

Özel Milas Özge Koleji Ortaokulu, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Uygulamaları alanında 'Evimin Deprem Kutusu' isimli projesi ile il birinciliğine, 'Değerlerime Doğru' projesi ile de il üçüncülüğüne ulaşarak, kentteki eğitim çıtasını yükseltti.

'Evimin Deprem Kutusu' ile Fark Yaratıyor

'Evimin Deprem Kutusu' projesi, öğrencileri deprem bilinci ve hazırlığı konusunda bilgilendirmeyi, evlerde olası bir depreme karşı bir deprem kutusu oluşturmayı amaçlayarak dikkat çekti. Öğrenciler, bu projede deprem anında ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri, bu malzemelerin kullanım şekillerini ve deprem sırasında alınması gereken tedbirleri öğrenme fırsatı buldu. Aynı zamanda proje, toplumun tüm bireylerine, özellikle de genç kuşağa, olası deprem anlarında nasıl daha bilinçli ve hazırlıklı olunabileceği konusunda rehberlik etti.

'Değerlerime Doğru' ile Değerler Eğitimine Vurgu

Özge Koleji'nin bir diğer öne çıkan projesi olan 'Değerlerime Doğru', ilkokul öğrencilerine yönelik olarak değerler eğitimi konusuna odaklandı. Bu proje, öğrencilere temel değerleri, bu değerlerin günlük hayattaki önemini ve bu değerlere nasıl sahip çıkılacağını öğreterek bireyin karakter gelişimine katkı sağlamayı amaçladı.

Milas Özge Koleji, bu iki projeyle sadece okul içinde değil, aynı zamanda toplum içinde de fark yaratmayı başardı. Proje kapsamındaki başarıları ile öğrencilerini ve öğretmenlerini gururlandıran kolejin, gelecekte de benzer başarılarla adından söz ettireceği şimdiden konuşulmaya başladı.

Bakmadan Geçme