Pedallar Antik Kent Herakleia’da dönecek 

Tarihi Helenistik döneme uzanan, Milas sınırları içinde bulunan Antik Kent Herakleia kenti dev bir buluşmaya hazırlanıyor.

Uluslararası Bafa MTB CUP Lansman toplantısı, basın mensuplarının da katılımıyla 20 Ekim 2022 Perşembe günü Bafa Gölü kenarında yer alan Çeri Restoran'da gerçekleştirildi.

22-23 Ekim tarihleri arasında Bafa Kapıkırı Antik Kent Herakleia'da yapılacak olan dağ bisikleti yarışları 23 Ekim 2022 Pazar günü saat 10.00'da başlayıp aynı gün saat 13'teki ödül töreniyle sona erecek.

Dağ Bisikleti yarışları öncesinde  Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Muğla Bisiklet İl Temsilciliği tarafından organizasyonu yapılan sabah kahvaltısına Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş, Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü adına Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, GEKA Muğla Temsilcisi Mehmet Sert ,Muğla Bisiklet İl Temsilcisi İlker Cömert, Bisiklet yarışlarının güvenliğini  sağlayacak Bafa Jandarma Komutanlığı ve basın mensupları katıldı.

23 Ekim 2022 Pazar günü Milas Kapıkırı Heraklei'da yapılacak dağ bisikleti yarışları basın bilgilendirme toplantısında görsel bir sunum yapan Muğla Bisiklet İl Temsilcisi İlker Cömert, geçen sene yapılan bisiklet yarışlarıyla ilgili bilgiler vererek, bu yıl 2. yapılacak yarışlara ulusal ve uluslararası anlamında sporcu katılımının yüksek olduğunu söyledi.

7 farklı grupta 200'e yakın sporcunun buluşacağı dağ bisikleti yarışlarının Milas'ta yapılabilmesinde ki katkıları için Muğla Valiliğine, Milas Kaymakamlığına, Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğüne, GEKA Muğla Temsilciliğine, Milas Sanayi ve Ticaret Odasına, Beiza Zeytinyağları Firmasına, basın mensuplarına ve Çeri Restoran İşletmecisine teşekkür ettiğini vurgulayan Muğla Bisiklet İl Temsilcisi İlker Cömert, Türkiye ve dünyanın önemli bisiklet yarışçılarını Muğla ve Milas'ta ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Düzenlenen dağ bisikleti yarışı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke; 'Milas ilçemiz tarihi ve kültürel zenginliği başta olmak üzere tarımından doğasına, denizinden yerel dokusuna kadar zengin bir coğrafyaya sahiptir. Bu zenginliği ve çeşitliliği bu tür spor organizasyonlarıyla dünyaya duyurmak en büyük hedefimizdir. Özellikle Ören yerlerinde bu tür spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi bölgenin tanıtımına önemli katkı sunacaktır. Ayrıca bu konuda Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı'nın destekleri de bizi teşvik etmektedir. İlkini geçen sene yerel ağırlıklı gerçekleştirdiğimiz yarışmamızın ikincisini ulusal boyutta önemli sporcuların katılımı ile gerçekleştireceğiz. Rusya, Almanya, Mısır, Avusturya gibi ülkelerden katılımcılarımız var. Seneye hedefimiz yarışmanın uluslararası boyutunu daha da geliştirerek Bafa MTB'yi ulusal marka haline getirmek olacaktır. Bu yarışmayla bölgemizin spor ve spor turizmi alanındaki faaliyetlere yatkınlığı uluslararası boyutta bilinir hale gelecektir. Bunun yanında bölgemizin başta zeytin ve zeytinyağı gibi karakteristik ürünleri ve gastronomisinin de tanıtımı yapılmış olacaktır. Yarışmanın Milas'ın zengin tarihi ve kültürel dokusunun tanıtımına yapacağı katkı ise çok kıymetlidir' dedi.

Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş'ta yarışmayla ilgili yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin önemli bisiklet sporcularını Muğla'da ağırlayacak olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Muğla ve Milas'a bu yarışma için gelecek bisiklet sporcularımızın güvenliğini sağlamak ve güvenli bir yarış için gereken her tedbiri aldıklarını söyledi.

Bu yarışma için Spor Turizmi Koordinasyon Merkezi oluşturduklarını belirten Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş; 'Bisiklet yarışına katkıları ve destekleri olan herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum' dedi.
Yapılan konuşmalar sonrası görsel sunumu izleyen katılımcılar, günün anısı olarak bir hatıra fotoğrafında biraraya geldiler.

Bakmadan Geçme