Turan Erol’un sanatçı duyarlılığı ve vefası

Turan Erol dünyaca ünlü bir Ressam ve resim sanatının çok önemli bir akademisyeni. Yüzlerce öğrenci yetiştirdi resim dünyasına kazandırdı.

Turan Erol dünyaca ünlü bir Ressam ve resim sanatının çok önemli bir akademisyeni. Yüzlerce öğrenci yetiştirdi; resim dünyasına kazandırdı.

Ünlü romancımız Yaşar Kemal'in romanlarının kapaklarını resimleyen bir resim üstadıdır Turan Erol.

Sanatı ve sanatçı kimliği ile Milas'ın ismini her yerde duyurdu. Bir kentin resim tablolarında yer alması; roman, hikaye, şiir gibi edebi eserlerde yer alması binlerce liralık reklam/ tanıtım filmlerinden daha etkilidir ve tanıtım filmine göre kalıcı etkisi daha fazladır.

Övünç kaynağımız olarak kendisiyle ilgili yazılar yazdım. Değerli hemşehri ve sanatçımız; sağlığında bana verilmek üzere Çankaya Belediyesi'nin adına bastırdığı bez çantayı göndermiş. Bu anlamlı ve benim için manevi değeri yüksek hediyeyi yeğeni emekli öğretmen Harun Erol teslim etti.

Benim için çok anlamlı bir hediyeydi bu çünkü Milas'ın değil Türkiye'nin resim sanatında dünyaca bilinen bir kişisinden böyle bir hediye alıyordum.

Kendisini yakın zaman içinde kaybettik. Eserleri ve sanatıyla kalbimizde, ruhumuzda ve bilincimizde sonsuza dek yaşayacaktır değerli hocamız. Işıklar içinde uyusun.

Milaslılar olarak bu değerli insanın anısını ve ismini yaşatmak bizlerin önemli bir görevi olduğunu düşünüyorum. Onun isminin Milas'ta verilebilecek en uygun yer Milas Şehir parkıdır çünkü onun ismi burada daha çok görünür olacaktır.

Belediye Başkanımız Muhammet Tokat'a bu düşünce ve önerimi tekrar iletiyorum. Sanatçıların en çok ihtiyaç duydukları şey; vefa duygusudur.

Bakmadan Geçme