TÜRKPATENT, coğrafi işaretli Milas Zeytinyağı’nın tescili için Avrupa Komisyonu’na başvurdu.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), coğrafi işaretli 10 markanın uluslararası korunması amacıyla Avrupa Birliği Komisyonu’na tescil başvurusunda bulundu. TÜRKPATENT, 2022 yılının son aylarında hazırlıkları tamamlanan coğrafi işaret ürünleri için 5 Ocak’ta Avrupa Birliği Komisyonu’na 10 adet toplu coğrafi işaret başvurusu yaptı. 42’ye yükseldi.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), coğrafi işaretli 10 markanın uluslararası korunması amacıyla Avrupa Birliği Komisyonu'na tescil başvurusunda bulundu. TÜRKPATENT, 2022 yılının son aylarında hazırlıkları tamamlanan coğrafi işaret ürünleri için 5 Ocak'ta Avrupa Birliği Komisyonu'na 10 adet toplu coğrafi işaret başvurusu yaptı. 42'ye yükseldi.

Ayaş Domates, Bingöl Balı, Bursa Şeftali, Ezine Peyniri, Huyuk Çilek, Isparta Gül Yağı, Kilis Zeytinyağı, Manisa Mesir Ezmesi, Rize Çayı ve Urla Sakız Enginarı uluslararası düzeyde etkin koruma altına alınacak Türkiye lezzetleridir. .

Türkiye'den daha önce AB'ye tescil edilen sekiz ürün arasında Antep Baklavası, Aydın İnciri, Aydın Kestanesi, Bayramiç Beyazı, Giresun Tombul Fındık, Malatya Kayısısı, Milas Zeytinyağı ve Taşköprü Sarımsağı yer alıyor.

Ülke, bu sektörün stratejik gelişimi için azami çabayı göstererek IP programının geliştirilmesinde elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uluslararası coğrafi işaret seferberliği başlattıklarını belirterek, AB'de yakın zamanda coğrafi işaret sayısını 100'e çıkartma niyetini dile getirdi.' Artık bu ürünlerin uluslararası düzeyde tescili ve tanıtımına odaklanacaklarını da vurguladı.

Bakmadan Geçme