Yaz meyveleri tezgahlarda

Milas ilçesinde, yaz aylarının gelmesine daha zaman olmasına rağmen, karpuz, üzüm gibi yaz meyveleri pazar tezgahlarında şimdiden boy göstermeye başladı.

Milas ilçesinde, yaz aylarının gelmesine daha zaman olmasına rağmen, karpuz, üzüm gibi yaz meyveleri pazar tezgahlarında şimdiden boy göstermeye başladı.

Milas'ta haftalık olarak kurulan halk pazarında yazlık ürünler arasında üzüm, karpuz ve fasulye gibi sebzeler alıcılarını beklerken, fiyatlar da oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Dilimlenmiş karpuzlar ise vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Milas halk pazarında, İran karpuzunun kilosu 30 TL, üzümün kilosu 50 lira ve taze fasulyenin kilosu ise 60 liradan satışa sunuluyor.

Pazarda fasulye satan İlhan Akmece, 'Fasulyelerin mevsimi henüz gelmemiş olsa da, satışa başladık. Fiyatlar yüksek olmak zorunda. Geçen hafta fasulyenin kilosunu 120 TL'ye sattık. Bu hafta ise fiyatlar yarıya düştü. İnşallah gelecek hafta 30 TL'ye iner. Şu anda fasulyenin fiyatı 60 TL. Fasulyeler Fethiye ilçesinden geliyor.' ifadelerini kullandı.

Karpuz satan Özgür Köse ise, 'Karpuzlarımız İran'dan geliyor. Kilosunu 30 TL'ye satıyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle karpuzlara talep oldukça yoğun.' dedi.

Üzüm satan Bayram Uyar ise şunları söyledi: 'Aydınlıyım ve 40 senedir Muğla'da pazarcılık yapıyorum. Aydın'da yaşıyorum. Bu üzümler Manisa ilinden geliyor. Üzümlerimizin tadı çok güzel. Kilosunu 50 TL'ye satıyoruz. Mevsiminde bu üzüm 30-40 TL'ye satılıyor. Üzümlerimiz çekirdeksiz ve lezzetli bir çeşittir.'

Bakmadan Geçme