YK Enerji: “Derin Üzüntü Yaşıyoruz”

Dün akşam saat 16.00 sularında Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy Termik Santralinde çalışan 36 yaşındaki Emrah Soyal çalıştığı iş yerinde elektrik kutusuna bakım yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Bugün konu ile ilgili YK enerji tarafından kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

Dün akşam saat 16.00 sularında Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy Termik Santralinde çalışan 36 yaşındaki Emrah Soyal çalıştığı iş yerinde elektrik kutusuna bakım yaparken elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesinin ardından konu ile ilgili YK enerji tarafından kamuoyuna bir açıklama yapıldı.

YK Enerji tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şirketimizin Yeniköy Termik Santrali'nde 12.03.2023 tarihinde yaşanan iş kazası sonucunda, çalışanlarımızdan Emrah Soyal sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Konunun adli makamlar tarafından hukuki inceleme süreci devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Aramıza katıldığı günden bu yana iş ahlakı ve insanlığı ile tüm mesai arkadaşlarının takdirini kazanmış olan Emrah Soyal'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Soyal'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Olay nasıl olmuştu…

Milas'ın Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Yeniköy Kemerköy Termik santralinde çalışan 36 yaşındaki Emrah Soyal, Saat 16.10'da iş yerinde bulunan elektrik kutusuna bakım yapmak için çalışmaya başladı. Edinilen bilgilere göre; Elektrik kutusuna bakım yaparken bir anda yüksek akıma kapılan Soyal yere yığılırken yanında bulunan arkadaşları durumu fark ederek anında Soyal'a müdahale etmeye çalıştılar, müdahale ettiklerinde Soyal'ın karnının şiş ellerinin ise mosmor olduğunu ve o anda hayatını kaybettiğini belirleyen arkadaşları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

Olay yerine giden sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Soyal'ın vefat ettiği belirlendi. Soyal'ın cansız bedeni otopsi için Milas Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bakmadan Geçme