YK Enerji'nin Kompost Tesisleri Projesi için 'ÇED Gerekli değildir' kararı

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan 'Kompost Tesisleri Projesi' için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan 'Kompost Tesisleri Projesi' için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi.

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Yeniköy TS için Bağdamlar Mahallesi Merkez Sok. No 160 Milas/Muğla, Kemerköy TS için Türkevleri Mh. Kerestebaşı Mevki No: 1 Ören-Milas/Muğla ve Linyit İşletmesi için Bağdamları Mahallesi Merkez Sok. No: 159 Milas/Muğla adreslerinde 'Kompost Tesisleri Projesi' planlanıyor.

Kompost Tesisleri Projesi'ne 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; söz konusu faaliyet ile Kemerköy Termik Santrali Sosyal Tesislerinde 1 adet, Yeniköy Termik Santral sahasında 1 adet ve Yeniköy Linyit İşletmesinin yemekhanesinde 1 adet olmak üzere toplam 3 adet kompost makinesinin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Planlanan proje ile yemek öncesi atıklar ve çam, pürçek, bahçe atıkları gibi biyobozunur atıklar kullanılarak kompost yapımı gerçekleştirecek. Oluşacak kompost Linyit İşletmesinde yer alan maden sahalarının doğaya yeniden kazandırma çalışmaları kapsamında ağaç dikimi faaliyetlerinde kullanılacağı bilgisine yer verildi.

'Kompost Tesisleri Projesi' için 2 milyon 350 bin TL proje bedeli belirlendi.

Bakmadan Geçme