Zafer Partisi’nin Çalışkan Kadın Başkanı: ‘Hasret Avşar’

Bir süre önce Zafer Partisi Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları'ndan sorumlu Başkanı Nihal Öktür'ün görevden ayrılması üzerine partinin Milas Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları Başkanlığı'na Hasret Afşar getirildi.

Bir süre önce Zafer Partisi Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları'ndan sorumlu Başkanı Nihal Öktür'ün görevden ayrılması üzerine partinin Milas Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları Başkanlığı'na Hasret Afşar getirildi.

Partinin Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar ve yönetim kurulu tarafından göreve getirilen Hasret Afşar, 7 Mart 2023 Salı günü göreve resmen başladı. Avşar, yeni yönetimin basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna tanıtımı yapılan toplantıda, kendisinin de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü arifesinde göreve getirildiğine dikkat çekerek; 'Böyle anlamlı bir günde göreve gelmiş olmaktan son derece mutlu olduğumu söylemem gerek.

Öncelikle bana inanan, güvenen Sayın İlçe Başkanım Suat Yaşar ve tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Zor bir dönemde bu görevi üstlendim ancak ilçe yönetimim, il ve genel merkezimizin katkı ve destekleriyle bu sorumluluğun üstesinden geleceğime, önümüzdeki günlerde oluşacak kadın yönetimiyle birlikte başaracağımızdan hiç kuşkum yok.

Henüz pandemi koşullarının yarattığı ekonomik sıkıntıları atlatamadan, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremle ülkemiz ve milletimiz büyük bir acıyı yaşadı. 50 bine yaklaşan insanımız hayatını kaybetti. 100 binden fazla yaralımız var. Rabbim hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Bu büyük felaketten sağ olarak kurtulanlara ve özellikle deprem bölgesinde yaşamlarını zor şartlarda sürdüren vatandaşlarımıza da kolaylıklar diliyoruz. İnşallah böyle bir acıyı bir daha yaşamayız.

Her şeye rağmen bu felaketin izlerini birlikte saracak ve en kısa zamanda milletimiz yeniden hayata dört elle sarılacaktır. Umarım ülkeyi yönetenler bu yaşanan acılardan bir ders çıkarır ve gelecekte böyle acı tabloyu bir bizlere yaşatmazlar. Yapı sektöründe gerekli yasal düzenlemeler yapılır, bu tür felaketlere sıkı denetimlerle gerekli önlemler alınır.'

Tüm dünya ülkeleri içinde kadının toplumdaki yerini, kadın-erkek eşitliğini yasalarla belirleyen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, seçme ve seçilme hakkımızı da yine yasal düzenlemelerle ortaya koymuştur' diyen Afşar sözlerine şöyle devam etti:

'Her ne kadar bugüne kadar ülkemizde kadınlar gerektiği kadar toplumda öne çıkarılamamış olsa da son yıllarda siyasetten spora, sanattan ekonomiye her alanda Türk kadını öne çıkmayı başarmıştır. Özellikle siyasette daha fazla kadınlarımızın yer alması, ülkemizi ve milletimizi daha kısa zamanda aydınlık bir geleceğe taşıyacaktır. Yeter ki biz kadınlar kendi gücümüzün farkında olalım, bizlere yaratılmayan fırsatları kendi çabalarımızla, kendi mücadele gücümüzle elde edelim.

İşte Zafer Partisi biz kadınlara böyle bir fırsatı sunan bir siyasi partidir ve bu partiye katılmamdaki en önemli neden de budur. Çünkü hayat bir kadınla başlar. Kadının olduğu yerde, inanarak yer aldığı her hareket mutlak başarıya ulaşır. Dediğim gibi yeter ki önce biz kadınlar kendimize inanalım, güvenelim.

Zafer Partisi Milas İlçe Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları olarak en kısa zamanda farkımızı ortaya koyacağız. İnanan, güçlü kadınlarımızla siyasette aktif bir rol alacak ve öncelikle kendi ilçemizde bu partiyi iktidara taşıyacağız.

Evet. Yine bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ndeyiz.  Bizler için bu anlamda günde, hamasi nutuklar yerine hak ettiğimiz değerin verildiği, hak ve özgürlüklerimizin tam olarak uygulandığı, kadın istihdamına daha fazla imkan sağlandığı bir ülkeyi bizlere sağlamalarını, bugün ülkeyi yönetenlerden bir kez daha talep ediyoruz.

Göreve geldiğim bu ilk günde kutladığımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, başta ülkemizde ve tüm dünyadaki kadınlara daha güzel bir yaşamın başlangıcı olsun diyor, tüm kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyoruz.'

Kaynak: extragündem

Bakmadan Geçme