Zeytin Toplama İşçisinin Yevmiyesi 500 TL Oldu: Zeytin Toplatmak İçin Kredi Çeken Var

Muğla’nın Milas İlçesinde, geçim kaynaklarından biri olan zeytincilik için hasat sezonunun başlaması ile birlikte zeytin toplama işçisi bulmada yaşanan zorluklar ve işçi ücretlerinin yüksekliği üreticiyi kara kara düşündürüyor.

Muğla'nın Milas İlçesinde, geçim kaynaklarından biri olan zeytincilik için hasat sezonunun başlaması ile birlikte zeytin toplama işçisi bulmada yaşanan zorluklar ve işçi ücretlerinin yüksekliği üreticiyi kara kara düşündürüyor.

Geçen sene sattığı bir kilo zeytin ile 1,25 litre mazot alabilen zeytin üreticisi, bu yıl 1 kilo zeytin satarak bir litre mazot ancak alabiliyor. Tarlasında çalışan işçilerin parasını ödeyebilmek için bile bankaya kredi başvurusunda bulunduğunu söyleyen üreticiler zor durumda

Milas'ta Zeytin hasadının kendileri için sıkıntılı bir şekilde başladığını söyleyen üretici Suat Ovalı, zeytin işçi yevmiyelerinin zeytin silkme yevmiyesi 500 TL, zeytin toplamanın 400 TL olduğunu dayıbaşı ve taşıma ücretlerininde yüksek olduğunu artık üreticinin zor durumda olduğunu işçi parasını ödemek için bankaya kredi başvurusunda bulunanların bile olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme