• Haberler
  • Özel Haber
  • Balıkçılığın Yükünü Çeken Cefasını Çeken Milas Halkı, Neden Balık Yiyemiyor?

Balıkçılığın Yükünü Çeken Cefasını Çeken Milas Halkı, Neden Balık Yiyemiyor?

Gündemimize önemli bir konuyu getiriyoruz yine halkın yararına olan bir konuya değiniyoruz yine Milas’ın yanında yer alıyoruz.

Milas Karya Haber olarak yine önemli bir konuyu gündeme getiriyoruz.

Bilindiği üzere bölgemiz daha doğrusu Milas’ımız Balıkçılık konusunda oldukça zengin bir bölge olmakla birlikte, birçok balık çiftliğine ve Türkiye’nin önemli balık şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır. Milas’ın önemli geçim kaynaklarından birisi olan balıkçılık, yıllardır Milas halkının işi, uğraşı, ekmeği, zevki, hobisi olarak yerini ve önemini korumuştur.
Bölgemiz aynı zamanda Türkiye’nin Hatta dünyanın enleri arasında yer alan önemli şirketlerin merkezlerini barındırmaktadır.

Bu şirketlerin başlarında Kılıç Holding, Nordzee Holding, Sürsan Holding, Gümüşdoğa Holding gibi büyük şirketler bulunmaktadır. Milas merkezli Kılıc Holding, 65 bin ton/yıl ile dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisidir.
Bünyesinde balık işleme, paketleme ve Ülkemizin en büyük ekstruder balık yemi fabrikası yer alan KILIÇ, 2019’da 63 ülkeye 180 milyon dolarlık balık ihracatı yapmıştır. Bu şirketlerin iş gücünü %90’lık bir oranla Milas halkı oluşturmaktadır.
Yani balıkçılık Milas halkının vazgeçilmezidir. Bizim değinmek istediğimiz konu ise Milas halkı neden kaliteli ve ucuz balık yiyemiyor.

Balıkçılık firmalarının kokusunu pisliğini her gün Milas halkı çekiyor bu büyük şirketler Milas’ta neden balık marketi açmıyorlar. Sadece Milas Kemikler yolu üzerinde bulunan Kılıç Market saat 6’da kapanıyor, işinden 5’te çıkan Memur bile ailesini alıp güzel bir balık yeme zevkini çıkaramıyor. Deniz kenarında bulunan balık restoranların fiyatı ise cepleri yakıyor.

Kısacası eziyetini yükünü Milas çekiyor balığı yiyen başkası oluyor. Bu konuda bölgemizde bulunan büyük balık firmalarına şunları söylemek istiyoruz. Milas merkezde olsun, AVM içinde olsun geç saatlere kadar açık ucuza balık satan marketler açmanızı istiyoruz. Böylelikle, Milas halkına yıllarca kokusunu çektirdiğiniz cefasını çektirdiğiniz balığın, biraz da sefasını sürdürmenizi istiyoruz.

Bakmadan Geçme