Başkan Topuz görevdeki 100 gününü anlattı…
31 Mart'taki yerel seçimlerde görevi devralan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, düzenlediği basın toplantısında görevdeki 100 gününü anlattı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda belediyenin çalışmaları ve planlanan faaliyetler paylaşıldı.
31 Mart’taki yerel seçimlerde görevi devralan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, düzenlediği basın toplantısında görevdeki 100 gününü anlattı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda belediyenin çalışmaları ve planlanan faaliyetler paylaşıldı.
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, yaptığı basın toplantısında Milas Belediyesi’nin çalışmalarını Milas’ta görev yapan basın mensuplarıyla paylaştı. Türk siyasetinde oldukça önemli bir gelenek olan ‘100 gün’ çalışmalarını paylaşan Topuz, diğer kurumların çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 100 gün, verilen vaatlerin takibi ve icraatlerin değerlendirilmesi bakımından siyasetçilerin “ilk karne” dönemi olması nedeniyle oldukça önemli.
Topuz, Ören’deki kanalizasyon tesisinin tamamlanmasının ardından başlatılan üst yapı çalışmalarının ilerlediğini kaydederek, “Vatandaşlarımızın bir takım serzenişleri oldu. Biz bunu normal karşılıyoruz. Ancak ileriki dönemlerde tekrar tekrar kazılmaması konusunda çeşitli kurumlarla işbirliği yaptık. Vatandaşımız bu işin tekniğini bilmediği için konuşulur. 1 metre parke taşı nasıl yapılır, nasıl döşenir bilmek istemez. Çalışmalarımız devam ediyor.Temmuz ayı itibariyle çalışmaları tamamlayıp, gelecek yıllarda devam etmek istiyoruz.” dedi.
Topuz’un yaptığı basın toplantısından paylaştığı konu başlıkları şöyle:
“Kadın Sığınma Evi ve 5 sınıflık 100 kişilik kreş konusunda büyükşehir ile istişare halindeyiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi yapacak, Milas Belediyesi’ne devredecek. Daha önce vatandaşlarımıza söz verdiğimiz taziye evi hakkında çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde hayata geçirmeye çalışacağız.
Personel sayımız göreve geldiğimizde 1250 iken şu anda emeklilik ve istifa sonucu 1099’a düştü. 150 kişi tasarruf etmiş olduk. Ancak personele ihtiyacımız var. Kültür Müdürlüğü’nde çalışan personel sayısı 50. Ancak bu iş 10 kişi ile de yapılabilir. Bu arkadaşları işten atmak istemiyorum kendi istekleri doğrultusunda başka birimlere gönderiyorum. Ancak kültür biriminde çalışan birini çapa küreğe göndermek de yakışmaz.
Gıda şirketimizde 117 kişilik sayıyı 90’a düşürdük. Çıkışını verdiğimiz arkadaşlarımızdan birkaç kişiyi de mevsimlik olarak geri aldık. Belediye eliyle kahvecilik yapmak istemiyoruz. Bafa, Dutlukuyu, Menteş gibi alanlardaki işletmeleri kiraya vererek işlettireceğiz. Park, Ören, Esentepe haricinde elimizde yer bulundurmayacağız. Çöllüoğlu Hanı’ndaki işletme tamamen zarar ettiriyor. İyi bir işletmeci bulursak kiraya vereceğiz.
Emlak vergisinde büyük bir alacağımız var. 50 bin civarı vatandaşımıza tebligat gönderildi. Ruhsat harçları gibi gelirlerimizin tahsili konusunda çalışıyoruz.
Milas-Söke Karayolu üzerinde geçmişte karayollarının şantiyesinin olduğu yerde köy pazarı yapacağız. 6 bin 500 metrekare alanda üreticilerimiz doğrudan satış yapabilecek. Her köye 2-3 stant vermek istiyoruz.
Boğaziçi’nde 500 metrekarelik alanda su deposu yapılması için Büyükşehir’e verdik. Su sorunun çözülmesi için çalışma yapıyoruz.
Labranda için yeni kaynak bulduk. Saniyede 1,5 litrelik yeni kaynak; bize bir günde 2500 ek damacana üretimi yapacak. Kışın yeterli stok yapılmadığından ağustos sonuna doğru sorun yaşanma ihtimali var. 3 vardiya çalışma yapacağız. Orada bir yatırım yapacağız.
Köy muhtarlarımızdan talepleri topluyoruz. 5 yıllık planlama yapacağız. 2025, 2026’da neler yapılacağını muhtarlarımız da bilecek.
İlçe genelinde tuvalet farkındalığı yapmayı planlıyoruz. Tamamen ücretsiz şekilde ihtiyaçlarını giderecek.
Karavan sektörü oldukça gelişti. Her bölgede 5-10 karavan görüyoruz. Boşalttırıyoruz, başka yerde görüyoruz. Bu konuda bir planlama yapmayı düşünüyoruz.
İmar ve denetim yan yana olmuyor. Bu nedenle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nü kurduk. Şu anda geçmişten bu yana biriken ruhsatları kısa süre içinde toparladık. Ruhsat birimi gece gündüz çalışıyor. Bazı dosyalar 15 dakika içinde incelenebilir. Bazısı ise üç ay incelenmesi gerekir. Bunun analizini iyi yapıyoruz.
İmar Zabıtası oluşturmak istiyorum. Bugüne kadar yapı kontrolde 1 ekip çalışıyordu. Şimdi 3 ekip çalışıyor. Zabıtamız bu işin uzmanı olacak.
Otogarımız dar geliyor. Bu konuda Ahmet Aras Başkanımızla istişare halindeyiz.
Türkiye’de tek olan imtiyaz hakkına sahip Güllük’te su sorunu dolayısıyla Ahmet Başkanla görüştüm. Kamulaştırılması taraftarıyım. Bu konuda çalışıyoruz. Firmanın kullandıkları malzeme en adi malzeme. Parmakla tutulduğu zaman bile kırılan bir malzeme. Bu nedenle firmayı devre dışı bırakacak bir çalışma yapılacak.
Voleybol takımını Efeler Ligi’ndeki birimin İstanbul’daki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne verdik. Tüm borçlarını da ödemiş olduk. Bir rakamda anlaştık. Kalan tutarı da ilçemizdeki spor takımlarına dağıtacağız. Önümüzdeki hafta genel kurullarını yapacağız. Şahsi düşüncem faaliyetlerimizi amatörce yapmak. Para dilenerek spor kulübünün ayakta kalması mümkün değil. Sponsorluk karşılığında firmaların menfaat beklemeleri beni üzer.
Futbol ile ilgili de düşüncelerimiz, istişarelerimiz devam ediyor.
Hastane yolu ile ilgili bir plan hazırladık. Sağlık Bakanlığı da destek verdi. Araç muayene istasyonunun oradan alt geçitle bağlantı yapılması planlanıyor. Batı Çevre Yolu ile ilgili de projeler tamamlanmış. Ören yolu ilgili de görüşmelerimiz var. İki tane de tünel olacağı bilgisi var. Karayolları ile Milas Çevre Yolu ile ilgili ekim ayında çalışma yeniden başlanacakmış. Kavşaktan Beçin Kavşağı’na kadar olan kısmın yapılması sırasında biraz mağduriyet yaşanacak. Ankara ziyaretimde çevreyolu sorununun çözülmesi için görüşme yapacağım.
Muhammet Tokat Başkan döneminde hazırlanan hayvan barınağı projesini yapacağız. Aslında kısırlaştırma çalışması yapılması lazım.
Sanayi sitemiz dar geliyor. Oda başkanlarımızla görüştük. Yer arayışımız var. Yeni sanayi bölgesini yaptığımız zaman gelişmede ucu açık olması lazım. Altyapı çalışmalarına başlamış durumdayız. Arıtma tesisi ve hayvan barınağının olduğu yerler bence uygun ama değerlendiriyoruz.
Hurdacıları bir araya topluyoruz. Kent dışına taşıyacak ve kötü görüntüyü kaldıracağız.
Eski kaymakamlık binasının ön tarafını yeşil alan, arka tarafını otopark olarak daha faydalı olacağı kanaatindeyim.”