• Haberler
  • Milas
  • Belediye Tarafından Kamulaştırılması Beklenen Musevi Evi

Belediye Tarafından Kamulaştırılması Beklenen Musevi Evi

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı hoca bedrettin mahallesi hamam Sokak'da bulunan Musevi evi yıllardır atıl ve harabe bir durumda tadilat edilmeyi beklerken bir yandan geçmişte bu evde kalmış Museviler burayı ziyaret etmektedirler.


Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Hoca Bedrettin Mahalle’si Hamam Sokak’da bulunan Musevi Evi yıllardır atıl ve harabe bir durumda tadilat edilmeyi beklerken bir yandan geçmişte bu evde kalmış Museviler burayı ziyaret etmektedirler. Musevi Evinin Milas Belediyesi Meclisi’nin tarafından kamulaştırılması için Meclis gündemine alındığına dair iddialar geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti fakat Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın bu Kamulaştırmayı Meclisin gündeminden çıkarttığı iddia edilmektedir sosyal medyada başlatılan bir kampanyaya göre buranın kamulaştırılması gerektiğini savunan insanlar Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a çağrıda bulunarak kampanya başlattılar kampanyaya öncülük eden Milas’ın tanınmış gazetecilerinden Nevzat Çağlar Tüfekçi sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Nevzat Çağlar Tüfekçi

“Bu Madenci Nesim Tarica’nın eviydi. Sonra Dr. Eyüp Amato Oturdu. Ev çok uzun süredir böyle yıkıntı halinde.

Milas’a gelen Milas doğumlu Museviler önce bu evi ziyaret eder. Bu evin onlar için anlamı büyüktür. Son olarak bu evde doğan ve İsrail’de yaşayan Rafael Amato geldi ve doğduğu evin yıkıntıları önünde anı fotoğrafı çektirdi.

Geçmişe dair elimizde kalanları değerlendirmeli ve onları turizme kazandırmalıyız. Kentin kimliğine dair birçok şeyin kıymeti bilinmedi, değerlendirilmedi. Hiç olmazsa elde kalan çok az şeyi değerlendirelim.

Bu evin kamulaştırılması Belediye Meclisi gündemine alınmıştı ama başkan tarafından gündemden çıkarıldı.

Bu evin kamulaştırılması işlemi tekrar gündemine alınmalı; ev, kültürel yaşama ve turizme kazandırılmalı.

Milas doğumlu Musevilerin ve Milaslılar’ın beklentisi bu yönde” dedi.

Bakmadan Geçme