• Haberler
  • Milas
  • Bike & Camp Bisiklet Turu Milas Etabı Tamamlandı

Bike & Camp Bisiklet Turu Milas Etabı Tamamlandı

Muğla Valiliğinin himayesinde ve Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı'nın destekleriyle gerçekleştirilen Kavaklıdere 'den Bodrum' a kadar 4 İlçeyi kapsayan BIKE & CAMP Bisiklet Turu Milas etabı çeşitli etkinliklerle son buldu.
Tarih kültür doğa ve sporu birleştiren rota kapsamında 100 den fazla bisikletçi Beçin Kalesinde Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile buluştu.

BIKE & CAMP BİSİKLET TURU MİLAS ETABI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE TAMAMLANDI

Muğla Valiliğinin himayesinde ve Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın destekleriyle gerçekleştirilen Kavaklıdere ‘den Bodrum’ a kadar 4 İlçeyi kapsayan BIKE & CAMP Bisiklet Turu Milas etabı çeşitli etkinliklerle son buldu.
Tarih kültür doğa ve sporu birleştiren rota kapsamında 100 den fazla bisikletçi Beçin Kalesinde Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ile buluştu.
Ahmet Gazi Medresesine kadar bisikletçiler ile pedal sallayan Kaymakam Böke’ye Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, ve bisikletçiler eşlik etti.

Beçin Kalesinde bir konuşma yapan Kaymakam Böke” Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın destekleriyle hazırlanan BIKE & CAMP Bisiklet Turu turizmi çeşitlendirmek ve antik kentlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek amaçlı sporu da içine alan entegre bir proje. Kavaklıdere’den start alıp Yatağan, Milas ve son olarak Bodrum İlçemizi kapsayan bu projede bölgemizin tarihi, coğrafyası, doğasını tanıtma, fırsatı bulacağız. Milas için yeryüzü cenneti aynı zamanda heryerinden tarih fışkıran açık hava müzesi tabirini kullanabiliriz. Şu anda bulunduğumuz Beçin kalesi Orta-çağ kenti Türk-İslam dönemi şehircilik anlayışını olduğu gibi gösteren, üzerinde yapılaşma olmayan ender ören yerlerimizden birisidir. Kalenin geçmişi M.Ö 3000 lere kadar inerken şehir asıl önemini Menteşeoğluları döneminde kazanmıştır. Şehirde 30 a yakın yapı bulunmakta olup günümüzde taş eserleri müzesine çevrilen Ahmet Gazi Medresesi 1375 yılında sahillerin sultanı Ahmet Gazi tarafından yaptırılmıştır.Bu projenin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, ilgili kurum yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ayrıca Medeniyetlere başkentlik yapmış Milas’ımıza herkesi doğayı ve tarihi deneyimlemek üzere bekliyoruz”dedi.
Program Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin İlçemiz Gökçeler mahallesi uyku vadisinde gerçekleştirilen kamp yemeğinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme