• Haberler
  • Muğla'dan
  • Bodrum'un Tek Yürek Olduğu Akşamdan Sonra, SMA Hastası İkra Deniz Kazandı

Bodrum'un Tek Yürek Olduğu Akşamdan Sonra, SMA Hastası İkra Deniz Kazandı

3 yaşındaki İkra Deniz için düzenlenen kampanyalar sonuç verdi. Deniz'in tedavisi için gerekli olan ilaç, 20.5 milyon liranın toplanmasının ardından ABD'den getirildi.

SMA Tip 1 ölümcül kas hastalığı ile mücadele eden 3 yaşındaki İkra Deniz için düzenlenen kampanyalar sonuç verdi. Deniz’in tedavisi için gerekli olan ilaç, 20.5 milyon liranın toplanmasının ardından ABD’den getirildi. İlacın ilk dozunu Duabi’de alan minik İkra’nın annesi Emel Pamuk, “Sevincimize katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Geçtiğimiz aylarda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından canlı yayınla “İkra Deniz yaşasın, Deniz’e hayat ol” yardım kampanyasına destek vermişti. Bodrum’un tek yürek olduğu akşamda, İkra Deniz için dayanışmanın sınırları genişletildi.
Birlik ve dayanışmanın meyvesini en güzel şekilde verdiği kampanya sonucunda İkra Deniz’in tedavisi için gerekli olan ve 20 milyon liranın üzerinde fiyatı olan ilaç Amerika Birleşik Devletleri’nden getirildi. İlk dozu getirilen ilaç, kilo aşımı nedeniyle Dubai’de verildi.
Büyük mutluluk yaşayan anne Emel Pamuk ve baba Mustafa Pamuk, bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ederek kızlarının tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Bakmadan Geçme