• Haberler
  • Muğla'dan
  • Büyükşehir Belediyesi’nden Marmaris Yangını İle İlgili Açıklama

Büyükşehir Belediyesi’nden Marmaris Yangını İle İlgili Açıklama

21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve 24 Haziran 2022 tarihinde kontrol altına alınan Marmaris orman yangınlarında başta İtfaiye Araç ve Ekiplerimiz olmak üzere yangın bölgesinde fiilen görev yapan 328 personel 156 araç ve talep halinde müdahalede kullanılmak üzere hazır bekletilen 550 personel ve 200 araçla görev yaptık. İtfaiye ekiplerimiz sahada orman yangınlarına müdahalede asli sorumlu [&hellip]

21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve 24 Haziran 2022 tarihinde kontrol altına alınan Marmaris orman yangınlarında başta İtfaiye Araç ve Ekiplerimiz olmak üzere yangın bölgesinde fiilen görev yapan 328 personel 156 araç ve talep halinde müdahalede kullanılmak üzere hazır bekletilen 550 personel ve 200 araçla görev yaptık.
İtfaiye ekiplerimiz sahada orman yangınlarına müdahalede asli sorumlu olan Orman ekiplerimize yangının en yoğun olduğu yerler de dahil olmak üzere su takviyesi yapmış, yangına müdahalede ihtiyaç duyulan yerlerde fiilen müdahalede bulunmuş, meskun mahallerin yangından etkilenmesini önlemek amacıyla ormanlık alanda seyreltmeler yaparak kuşaklar oluşturmuştur. Bu faaliyetler sonucunda hiçbir meskun mahal yangından olumsuz etkilenmemiştir. Ayrıca itfaiye ekiplerimiz soğutma çalışmalarında da fiilen görev almıştır.
Ayrıca sağlık ekiplerimiz ve ambulanslarımız oksijen desteği, pansuman vb. müdahalelerde bulunmuş ve yangın süresince müdahaleye hazır bekletilmiştir. Yine psikologlarımız ihtiyaç durumunda destek sağlamak üzere yangın bölgesinde bulunmuş ve ihtiyaç sahiplerine psikolojik destek vermiştir.
Veteriner ekiplerimiz yaban ve evcil hayvanlara müdahalelerde bulunmuş ve yangın süresince hazır bekletilmiştir.
Tüm kurumlarımızın yangında görevli personelinin ve gönüllülerimizin iaşelerinin sağlanması amacıyla yangın bölgesinde ikram araçlarımız hazır bekletilmiş ve kumanyalar dağıtılmıştır.
Orman Genel Müdürlüğü, İtfaiye araçları ve diğer kurumların araçlarının yangın bölgesinde arızalarının onarımının yapılabilmesi amacıyla Mobil Tamir/Bakım ekiplerimiz görev almıştır.
Afet Koordinasyon Merkezinin talebi doğrultusunda Muğla Büyükşehir Belediyemize ait araçlarımızla vatandaşlarımız, yangında görev yapan tüm kurumlarımızın personeli, erzak, makine/ekipman, kıyafet ve hayvan tahliye ve transferleri gerçekleştirilmiştir.
Ülkemizin en değerli varlıklarından olan ormanlarımızın korunması amacıyla tüm kurumlarımızın personeli omuz omuza vererek mücadele etmiş, yurdumuzun çeşitli yerlerinden yardıma koşan belediye ekiplerimiz de canla başla çalışarak mücadeleye destek vermiştir.
Bu kapsamda başta Ankara, İzmir, Denizli, Aydın, Eskişehir, Antalya ve Manisa Büyükşehir Belediyelerimiz olmak üzere Marmaris’te bizimle birlikte olan tüm Büyükşehir, il ve ilçe Belediyelerimize teşekkür ediyoruz.
29.11.2019 ve 28.08.2021 tarihlerinde yani her iki yangından da önce bilim insanlarıyla birlikte yapmış olduğumuz çalıştaylarımız gibi bu önemli konunun usul ve esaslarını ortaya koyacak yeni çalışmalar yaparak tüm kurum ve kuruluşlara yol haritası oluşturmaya devam edeceğiz.
Yangında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve gönüllülerimize bir kez daha teşekkür eder kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Bakmadan Geçme