• Haberler
  • Gündem
  • ‘Buzağına sahip çık’ projesi ile hedef, ölüm oranını %6’dan %3’e düşürmek

‘Buzağına sahip çık’ projesi ile hedef, ölüm oranını %6’dan %3’e düşürmek

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanmaya Menteşe İlçesinde başlanan 'Buzağına Sahip Çık' projesi ile yeni doğan buzağılara 24 saat içinde ulaşılıyor, üreticilere bakım ve beslenme eğitimi veriliyor.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanmaya Menteşe İlçesinde başlanan “Buzağına Sahip Çık” projesi ile yeni doğan buzağılara 24 saat içinde ulaşılıyor, üreticilere bakım ve beslenme eğitimi veriliyor.

İl Müdürü Saylak, projenin tüm ilçelerde başlayacağını belirterek, “Menteşe İlçesinde Mayıs-Haziran aylarında hayata geçirilen projede 315 işletmede yeni doğan 512 buzağı ziyaret edildi. Bu proje ile tüm buzağılara ilk 24 saat içerisinde ulaşarak hem ücretsiz hizmetler veriliyor, hem de buzağı bakım ve besleme eğitimleri ile ağız sütünün kalitesinin farkındalığı için kalite ölçümü yapılıyor” dedi.

Saylak, “Ağız sütünün faydaları, meme başı ve biberon temizliği, ağız sütü verilme şekli, kolostrum kalitesi gibi konularda eğitimler verilecek. Bu proje ile 3 bin buzağıya ulaşarak buzağı ölüm oranlarını yüzde 6 ‘dan yüzde 3’e düşürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme