Develer, Milas Belediye Milasspor İçin Güreşti

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 150 devenin katılımıyla Milas Belediyesi Milasspor yararına Milas Arena'da deve güreşi festivali düzenlendi. Güreşseverler güreşlere yoğun ilgi gösterdi.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 150 devenin katılımıyla Milas Belediyesi Milasspor yararına Milas Arena’da deve güreşi festivali düzenlendi. Güreşseverler güreşlere yoğun ilgi gösterdi.

Milas Belediye Başkanı – Milas Belediyespor Kulübü Başkanı Muhammet Tokat himayesinde Milas Belediyesi Milasspor yararına 16.⁠ ⁠Geleneksel Deve Güreşleri gerçekleştirildi. Milas Arena’da düzenlenen deve güreşi festivaline Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 150 pehlivan deve katıldı.
Güreş alanına CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz’un da aralarında yer aldığı kalabalık bir heyetle giriş yapan, halkı selamladıktan sonra ise bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, deve güreşi geleneğinin yaşatılması için bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
“BAŞKAN OLARAK SON ŞENLİĞİM”
Bu yıl 16. Geleneksel Deve Güreşleri’ni düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas’ı Yörük şenlikleri bakımından Türkiye’nin başkenti haline getirdik. Bunu hep beraber yaptık. Yörükler bu ülkenin harcıdır.” diyerek, Ahmet Aras, Fevzi Topuz ve çalışma arkadaşlarımı sizlere emanet ediyorum.” dedi.
Yörük şenliklileri kapsamında kendisinin de son şenliği olduğunu söyleyen Başkan Tokat, “ Bu şenliğin benim için de ayrı bir anlamı var. Çünkü başkan olarak yaptığım son şenlik. ” diyerek güreşlerin Milas Belediyesi Milasspor yararına düzenlendiğini hatırlatıp, “Mücadele eden bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Güreşlere katılan deve sahiplerine başarılar, seyircilere ise iyi seyirler dilerim.” Şeklinde konuştu.
“MUHAMMET BAŞKANIM BU SENİN SON ŞENLİĞİN DEĞİL”
Daha sonra güreş alanına kalabalık bir heyetle giriş yapan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da kısa bir konuşma yaptı.
CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, bu kültürün yaşatılması için bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söylerken, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Aras ise “Muhammet Başkanım bu senin son şenliğin değil, daha çok şenlik yapacağız hep beraber. Sıcak karşılama için çok teşekkür ediyorum.” diyerek güzel bir şenlik olmasını diledi.
AK PARTİ VE İYİ PARTİLİ ADAYLAR DA ALANDAKİLERİ SELAMLADI
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, AK Parti Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, MHP İlçe Başkanı Tunahan Ongün ve partililerle birlikte deve güreşi festivaline katılarak, izleyicileri selamladı.
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı da İYİ Parti İlçe Başkanı Gürsel İnce ve partililerle birlikte güreş alanını ziyaret ederek, seyircileri selamladı ve deve sahiplerine başarılar diledi.
Katılımın ücretsiz olduğu güreşlere ilgi yoğun oldu. Kamyonet kasalarında ve çevrili alanlarda güreşleri izleyen vatandaşlar, stantlarda satışa sunulan deve sucuklarından aldı. Piknik havasında gerçekleştirilen güreşlerin seyir keyfi yüksekti.
Açılış konuşmalarının ardından sahaya giren develer, rakipleriyle kıyasıya mücadele verdi.
Güreşlere yoğun ilgi gösteren seyirciler, develeri heyecanla izleyerek, alkışladı.
Başarılı olan develerin sahipleri kupa ile ödüllendirildi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme