• Haberler
  • Milas
  • Didim’de Akbelen’e destek için insan zinciri oluşturuldu

Didim’de Akbelen’e destek için insan zinciri oluşturuldu

Akbelen Ormanında, ağaçları kesilmesine karşı direnen vatandaşlara bir destekte Didim'den geldi.

Akbelen Ormanında, ağaçları kesilmesine karşı direnen vatandaşlara bir destekte Didim’den geldi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanında ağaçların kesilmesine karşı yöre halkının direnişine Didim Emek ve Demokrasi Platformu destek verdi.
Didim’de Altınkum sahilinde gerçekleşen destek eylemi Aytepe üzerinden, Altınkum girişine kadar insan zinciri oluşturarak başladı. İnsan zinciri yürüyüşünde sık sık “Sermaye elini Akbelen’den çek” sloganı atıldı. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen eylemde, çevrede bulunanlar da alkışlarla destek verdi.

İNSANLIK BU SAVAŞI KENDİ CANIYLA ÖDEYECEK


Altınkum girişinde gerçekleşen basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına Haydar Pınarbaşı okudu. Pınarbaşı açıklamasında “İnsanlık tarihi, doğa ile vermiş olduğu savaşı kaybetmek üzere. Evet, yanlış duymadığınız! İnsanlık doğa ile bir savaş halinde, bu savaşın kazananı doğa olacak ve insanlık bu savaşı kendi canıyla ödeyecek.
Her şey daha fazla para üzerine kurulu olan bu düzen içinde sırf bir avuç muktedir, servetlerine servet katmak için, sağlıklı geleceğimizi tehlikeye atıp, ipotek altına alınıyor. Sadece ülkemiz değil, Tüm bu gerçekler ışığında ne yazık ki geçtiğimiz gün, köylerinin hemen yanı başında, mahkeme kararlarına rağmen ortaya çıkan madencilerin şafak baskınını yaşadı İkizköylüler. Çocuk, yaşlı, kadın, engelli tüm yöre halkı Anayasal hakları kullandılar, yetkililerden mahkeme kararının uygulanmasını istediler. Ancak durum tam tersi oldu, halka orantısız güç kullanılarak bir saldırı gerçekleşti. Bu kesinlikle kabul edilemez. ‘Irmağının akışına ölenler” ülkenin değerlerini korumak isteyen analara, bacılara, çocuklara gazları, jopları uygun gördüler. Bu durumu kınıyoruz!” dedi.

SAĞLIKSIZ YARINLARDA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ


Pınarbaşı açıklamasının devamında güvenlik güçlerinin yüzlerinin mahkeme kararını uygulamayanlara dönmesi gerektiğini ifade ederek, “Gelecek ciddi ciddi krizlere gebe iken bu durum karşısında soruna sorun ekleyecek projelerin uygulanmasını kabul etmiyoruz.
Sermaye peşkeş çekilen ormanlık alanlar, geleceğimizi tehlikeye atıyor. Sağlıksız yarınlarda yaşamak istemiyoruz.Öfkeliyiz. Tüm Dünya’da zor zamanlardan geçerken ülkemizin birçok yerinde doğanın dengesini bozacak katliam haberleri almak istemiyoruz. Sermaye sahipleri Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerine kömür sağlamak amacıyla, yüzyılı aşkındır Akbelen’de yaşayan binlerce ağacımız katledilmesini kabul etmiyoruz!
Ormanda kesimler aralıksız devam ederken, umudunu kaybetmeyen, inadına yaşam alanlarını ve doğayı savunan Akbelen halkının yanındayız! Yetkilileri, mahkeme kararını uygulamaya; halka edilen zulme “Dur” demeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme