• Haberler
  • Gündem
  • Eurovision Yıldızı Şebnem Paker’in Milas’ta Atandığı Okul Belli Oldu: Kırcağız Ortaokulu

Eurovision Yıldızı Şebnem Paker’in Milas’ta Atandığı Okul Belli Oldu: Kırcağız Ortaokulu

Türkiye’nin Eurovision yıldızlarından Şebnem Paker, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kırcağız Ortaokulu’na müzik öğretmeni olarak atandı.

Türkiye’nin Eurovision yıldızlarından Şebnem Paker, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kırcağız Ortaokulu’na müzik öğretmeni olarak atandı.

1997 yılında Grup Etnik ile birlikte seslendirdiği “Dinle” adlı şarkıyla Eurovision Şarkı Yarışması’nda üçüncü olan Paker, bu başarısıyla Türkiye’ye o zamana kadar ki en büyük derecesini kazandırmıştı. Şebnem Paker, bu başarının yanı sıra kariyerinde eğitimci olarak da önemli adımlar attı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yarı Zamanlı Gitar eğitimi alan sanatçı, Marmara Üniversitesi A.E.F. Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

2004 yılından bu yana MEB bünyesinde müzik öğretmeni olarak hizmet veren Paker, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde 14 yıl boyunca batı müziği koro ve bireysel ses eğitimi öğretmenliği yaptı. En son 2018 yılında Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nde Bireysel Ses Eğitimi Öğretmeni olarak görev alarak deneyimini genç nesillerle paylaştı.

Şimdi de Milas’ta Kırcağız Ortaokulu’nda öğrencilere müzik eğitimi verecek olan Paker, hem sanatçı hem de eğitimci kimliğiyle gençlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme