• Haberler
  • Eğitim
  • Fesleğen İlkokulu’nda Çevre Dostu Bin Okul Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Fesleğen İlkokulu’nda Çevre Dostu Bin Okul Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan 'Sıfır Atık' projesi ile Temel Seviye Atık Belgesinin alınmasıyla Fesleğen İlkokulunda çalışmalar hızlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi ile Temel Seviye Atık Belgesinin alınmasıyla Fesleğen İlkokulunda çalışmalar hızlandı.
Fesleğen İlkokulu Müdürü Yeşim GÜLBAŞ, öğrencilerin bizzat toprağı ekime hazırlama, tohum ekimi, fide dikimi ve sulama gibi tarımsal faaliyetlerde bulunduğunu ve yetiştirdikleri ürünlerin tohumlarının ata tohumu olmasına önem verdiklerini belirterek,
“Okul bahçemizde tamamen yerel imkanlarımızla 60 metrekarelik tarım alanı kurduk. Burada yaz ve kış bitkileri olmak üzere yılda iki defa ekim ve hasat yapmaktayız. Ekim ayında soğan, tere, roka, maydanoz ve ıspanak gibi soğuğa dayanıklı kış bitkileri, nisan sonu itibarıyla da domates, biber, salatalık, fasulye ve çilek gibi yaz bitkileri elde edileceğini söyledi.
Etkinliklerde çocuklara eğitimin yanında, onlara önemli görev ve sorumluluk verildi, bu kapsamda çevre ve doğanın korunması için çalıştılar. Öğrenci ve velilerin okul bahçesine kurmuş oldukları ‘Sıfır Atık Geri Dönüşüm Çadırına’ köylülerin getirmiş oldukları malzemeler çadırda toplanıp, temizlenip, yenilenerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bakmadan Geçme