• Haberler
  • Özel Haber
  • Güllük’te Bulunan Etibank Sosyal Tesisleri, Çürümeye Terk Edilmiş Durumda

Güllük’te Bulunan Etibank Sosyal Tesisleri, Çürümeye Terk Edilmiş Durumda

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde bulunan Etibank sosyal tesisleri yıllardır çürümeye terk edilmiş bir vaziyette ne olacağı belli olmadan duruyor.2011 yılında Etibank sosyal tesislerinin üniversiteye kazandırılması için çalışmalara başlanmıştı. Denizcilik, Turizm, Havacılık gibi Yüksekokulların kurulması gündeme gelmişti.Bir takım söylentiler ve Güllük halkının bu tesisin üniversiteye verilmemesi konusunda hemfikir olduklarını öne sürmüşlerdi, dolayısıyla üniversiteye devredilme fikri ortadan kalkmış [&hellip]

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde bulunan Etibank sosyal tesisleri yıllardır çürümeye terk edilmiş bir vaziyette ne olacağı belli olmadan duruyor.
2011 yılında Etibank sosyal tesislerinin üniversiteye kazandırılması için çalışmalara başlanmıştı. Denizcilik, Turizm, Havacılık gibi Yüksekokulların kurulması gündeme gelmişti.
Bir takım söylentiler ve Güllük halkının bu tesisin üniversiteye verilmemesi konusunda hemfikir olduklarını öne sürmüşlerdi, dolayısıyla üniversiteye devredilme fikri ortadan kalkmış oldu.
Birkaç kez ihale usulü ile satışa çıkarıldığı söylense de çok yüksek rakamlar istenmesi sebebiyle satışının gerçekleştirilemediği de söylentiler arasında bulunmaktadır.
Kısaca bir değerlendirilme yapılması gerekirse bu kurumun ihale usulü ile bir firmaya satılması sonucunda oluşacak senaryolar Güllük halkının daha doğrusu Milas halkının yararına olacak gibi görünmüyor. Çünkü böylesine değerli böylesine iyi korunmuş böylesine mevkisi bakımından en iyi konuma sahip bir tesisin özel bir şirketin eline geçmesi Güllük halkının Milas halkının bütün bu güzelliklerden mahrum kalması anlamına geliyor.
İster Belediye’ye devredilsin ister şehir parkına çevrilsin isterse Üniversite yapılsın ama mutlaka kamu yararına olan bir iş yapılsın. Güllük jeopolitik yapısı gereği engebeli bir araziye sahip o sebeple insanların oturabileceği çocukların koşabileceği akşamları Deniz ve mehtabın seyredilebileceği bir düzlük alan bulunmamaktadır. Son zamanlarda Milas Belediyesi Gıda A.Ş.’nin yaptığı ataklar Milas halkı tarafından takdir edilmektedir. Milas şehir parkına ucuz kaliteli hizmetler getiren ve aynı hizmetleri geçtiğimiz hafta Ören’de faaliyete geçiren Milas Belediyesi Gıda A.Ş. Etibank sosyal tesislerininde değerlendirilmesi gibi girişimlerde bulunursa bütün Milas ve Güllük halkının takdirini toplayacaktır.

Bakmadan Geçme