• Haberler
  • Milas
  • Güllük’te Özel Bir Plaj Sahili Geçişlere Kapattı

Güllük’te Özel Bir Plaj Sahili Geçişlere Kapattı

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde bulunan özel bir plaj sahili yaya geçişlerine kapattı.

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde bulunan özel bir plaj sahili yaya geçişlerine kapattı.

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde bulunan bir özel plaj, kendi alanını ayırmak için sahili branda ile gererek; yan taraftaki başka bir plaj ile kendi işletmesini ayırdı. Böylelikle kamusal alanı, kıyıyı komple kapatmış oldu.

Uzmanlar uygulamanın ilgili yasalara açıkça aykırı olduğunu, kumsallların kamu niteliği taşıyan yerler olduğu, bu nedenle de hiçbir koşulda kamunun kullanımına yasaklanamayacağını söyledi. 

Kıyı kanunu 

Kıyılarda uyulması gereken kuralları belirleyen 3621 sayılı Kıyı Kanuna göre “Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz” ifadeleri yer alıyor. Kanunda “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir” hükmü de yer alıyor.

Durumdan rahatsız olan bölge halkı da bu tarz işletmelerin bölgede çoğaldığını artık Güllük’te denize girecek yer kalmadığını halkı kısacık bir alana dar bir alana ittiklerini, çoğu işletmenin sahili komple kapatarak kendi yararlarına kullandıklarını ve halkı işletme içerisinde harcama yapamayacaklarsa içeri almadıklarını söylediler.

Konunun bir an önce yetkililer tarafından çözülmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar işletmelerin bu konuda denetlenmesini hatta bu tarz işletmelerin kapılarına; girişlerin ücretsiz ve halka açık olduğunu, istedikleri zaman içerideki hizmetlerden para karşılığı yararlanabileceklerine dair, bir tabela asmalarının zorunlu olması gerektiğini söylediler.

Bakmadan Geçme