Kaddak Deve Bayramı: Milas Pınarcık’ta 100 Yıllık Gelenek Yaşatılıyor

Muğla'nın Milas İlçesi Pınarcık Mahallesi'nde Cumhuriyet'in ilanından bugüne kadar sürdürülen Kaddak Deve Bayramı etkinliklerinde, köy meydanını dolduran mahalle sakinleri, birbirinden ilginç kostümleri ve skeçleri ile keyifli saatler geçirdi.

Muğla’nın Milas İlçesi Pınarcık Mahallesi’nde Cumhuriyet’in ilanından bugüne kadar sürdürülen Kaddak Deve Bayramı etkinliklerinde, köy meydanını dolduran mahalle sakinleri, birbirinden ilginç kostümleri ve skeçleri ile keyifli saatler geçirdi.
Muğla‘nın Milas İlçesi’ne bağlı Pınarcık Köyü’nde Cumhuriyetin kuruluşu ile kutlanmaya başlayan Kaddak Deve Bayramı, 100’üncü yılda da kutlandı. Eski adı Mersinet olan köyde, temsili deve güreşlerinin yapıldığı ilginç görüntüler sunan Kaddak Deve Bayramı’nda, maket develerin seyircilerin arasına girmesiyle eğlenceli ve renkli görüntüler oluştu.

Köy halkı meydanda toplanarak çeşitli eğlencelerle, tiyatral oyunlarla, şiirler ve türkülerle Cumhuriyet Bayramını kutladı. Çeşitli gösterilerin yapıldığı bayramda Seyit Onbaşı‘nın, top mermisini sırtlayıp namluya sürdüğü anlarda sahnelendi.

Dedelerinden aldıkları bu geleneği korumaya devam eden mahallelinin bu yıl 100. yılını kutladıkları Kaddak Deve Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme