Kadir Gecesi Bu Akşam İdrak Edilecek

Milas ilçesinde, Ramazan Bayramı'nın müjdecisi ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 05 Nisan 2024 Cuma günü coşkuyla idrak edilecek. Milas İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, teravih namazı sonrasında ilçemizin bazı Camilerinde sakal-ı şerif ziyareti gerçekleştirilecek.

Milas ilçesinde, Ramazan Bayramı’nın müjdecisi ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 05 Nisan 2024 Cuma günü coşkuyla idrak edilecek. Milas İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, teravih namazı sonrasında ilçemizin bazı Camilerinde sakal-ı şerif ziyareti gerçekleştirilecek.

İslam dünyasında büyük öneme sahip olan ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi, aynı zamanda “sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece” olarak anılıyor. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek gece olan Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olarak nitelendiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, Kadir Gecesi’nin İslam dünyası ve insanlık için önemine dikkat çekti. Bozkurt, Kadir Gecesi’nin Kur’an-ı Kerim’in Müslümanlarla buluştuğu gece olduğunu belirterek, bu gecenin insanlığın kaderini değiştiren önemli bir zaman olduğunu ifade etti.

Müslümanların, Ramazan’ın son 10 gününde ibadetlerini yoğunlaştırarak Kadir Gecesi’ni özel bir şekilde geçirmeleri gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Ramazanın son 10 günü ibadetlerimizin yoğunluğunun daha üst seviyeye çıkması gerekiyor. Bu zaman diliminde olan Kadir Gecesi’ni bir milat kabul ederiz. Bu gece bir fırsat gecesidir.” şeklinde konuştu.

Kadir Gecesi’nin önemine değinen Bozkurt, bu gecede tövbe ve istiğfar etmenin önemine vurgu yaparak, “Kadir Gecesi’nde dünya telaşından, meşgalelerinden biraz daha uzak durarak, manevi eğilimlerimizi yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Milas halkı, bu mübarek gecede camilerde toplanarak, Kur’an-ı Kerim okuyacak ve dualar ederek Kadir Gecesi’ni idrak edecekler.

Bakmadan Geçme