Karan bebek için Boğa Güreşi festivali düzenlendi

SMA Tip-1 hastası Karan Bebek için Milas'ın Karacahisar Mahallesi'nde Boğa Güreşi Festivali düzenlendi. Güzel havanın da etkisiyle adeta piknik havasında geçen festivale yöre halkının da ilgisi yoğun oldu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı konuşmada sponsor firmalar ve CHP Milas İlçe Örgütü adına Karan Bebek yararına 200 bin TL bağışladığını duyurdu.

SMA Tip-1 hastası Karan Bebek için Milas’ın Karacahisar Mahallesi’nde Boğa Güreşi Festivali düzenlendi. Güzel havanın da etkisiyle adeta piknik havasında geçen festivale yöre halkının da ilgisi yoğun oldu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı konuşmada sponsor firmalar ve CHP Milas İlçe Örgütü adına Karan Bebek yararına 200 bin TL bağışladığını duyurdu.

Karacahisar Mahallesi’nde Boğa Güreşi Festivali gerçekleştirildi. Erken saatlerde festival alanına akın etmeye başlayan vatandaşlar, kamyonetlerin ve kamyonların kasalarından boğaların güreşlerini izlemeye başladı.
Cazgırın anonslarıyla güreşen boğaları tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, destek verdikleri boğalara alkış ve tezahüratlarla destek olurken, güreşleri kazanan bazı boğaların sahipleri sevinçlerini boğalarına sarılıp öperek kutlamayı tercih etti.
Boğalar kızgınlıklarıyla rakiplerini kovalarken zaman zaman güreş alanının dışına yönelerek heyecanlı anlar yaşanmasına da neden oldular. O anlardan birisindeyse 2 seyirci bacaklarından yaralandı. Yaralıların tedavisi güreş alanı kenarında bekleyen Ambulansın görevlileri tarafından yapıldı.
Boğa Güreşi Festivali’ni ziyaret eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Adayı Cumhur Uzun, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce ve beraberindeki İlçe Teşkilatı üyeleri güreş alanında dolaşarak, festivali izleyenleri selamladılar.
“KUTSAL BİR AMAÇ İÇİN BURADA TOPLANDIK”
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yörük Kültürü’nün yaşatılması ve geleceğe aktarılmasının önemine dikkat çekerek “Karacahisar’da Yörük Kültürü’nü yaşatmak adına bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hepinize köyüme hoş geldiniz diyorum. Yörük Kültürü bizim için çok önemli! Bu kültürün yaşaması ve geleceğe aktarılması bizim varoluş ve beka sorunumuz. Bu anlamda ülkenin geleceği, milletin geleceği Yörük Kültürü’dür. Bu kültürü yaşatmak adına yapılan tüm organizasyonları yürekten kutluyor ve destekliyoruz” dedi.
Boğa Güreşi Festivali’nin SMA Tip-1 hastası Karan Bebek için düzenlendiğini ifade eden Tokat; “Bugün Yörük Kültürünün yaşatılmasıyla birlikte çok kutsal bir amaç için burada toplandık. SMA hastası Karan bebeği kurtarabilmek için ona ve ailesine yardımcı olabilmek için bu organizasyonu tertip ettik. Buraya gelerek katkı verdiniz ama sizlerden ricamdır, burada bulunduğunuz süre içerisinde Karan Bebek için bağışlarınızı komiteye ulaştırmaya devam edin. Bu çocuğumuzu, bu bebeğimizi hep birlikte sahiplenelim, hep birlikte yaşatalım. Üzgünüm devletimiz bu bebeklere bu hastalara sahip çıkmıyor. Nerelere neler neler harcanıyor ama SMA hastası bebekleri yaşatmak için hiçbir destek ve umut verilmiyor. İşte bunu biz başaracağız birlikte yardımlaşarak. Yörük her zaman mert insandır. Yörük her zaman yardımsever insandır. Yörük yalan söylemez, görev ve sorumluluktan kaçmaz. Yörük Cumhuriyet’ine ve Atatürk’üne bağlıdır: Memleketimiz zor günlerde olabilir ama Yörükler sayesinde yakında bu ülkeye baharlar gelecek baharlar… Memleketimiz huzur ve refah sürecek, birbirimize kardeşçe sarılacağız. Yörük Yörük’e nasıl sarılıyorsa 85 milyon Türk vatandaşı aynı sevgi ve saygıyla birbirine sarılacak” dedi.
200 BİN TL BAĞIŞLADI
Başkan Tokat; “Kendi köyümde SMA hastası Karan Bebeği kurtarmaya yönelik olarak bu organizasyona sponsorlarımız Bodrum Beton, BCM inşaat ve Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü adına 200 bin lira bağışlıyorum ve sizlerin huzurunda bağışı komite başkanına takdim etmek istiyorum. Sizlerden de destek bağışlarınızı bekliyorum” diyerek yaptığı bağışı teslim ederken Karan için destek istedi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme