• Haberler
  • Milas
  • Karan Bebek ilacına kavuşmak için Dubai'ye uçuyor

Karan Bebek ilacına kavuşmak için Dubai'ye uçuyor

Milas'ın SMA hastası olan ilk bebeği olan Karan bebek için başlatılan yardım kampanyasında tedavi için gerekli olan paranın toplanması, Milas Atapark'ta balon uçurularak kutlandı.

Milas’ın SMA hastası olan ilk bebeği olan Karan bebek için başlatılan yardım kampanyasında tedavi için gerekli olan paranın toplanması, Milas Atapark’ta balon uçurularak kutlandı.

Şefika-Nizamettin Tuncer çiftinin ikinci oğulları Karan bebek için gerekli olan para başlatılan yardım kampanyasıyla toplandı. Kampanyanın iki gün önce sonra ermesinin ardından, aile bu mutlu anı, bağışçılarıyla beraber Milas Atapark’ta düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Karan’ın mücadelesine destek olan herkes, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Katılımcılar, yeşil-beyaz renkli balonları gökyüzüne bırakarak Karan Bebek’in iyileşmesini diledi. Aile ve bağışçılar, etkinlikte duygusal anlar yaşarken, anne Şefika Tuncer, tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederek, ilacı almak için cumartesi günü Dubai’ye gidecekleri müjdesini de verdi.
Yaşadıkları 8 ayı değerlendiren anne Şefika Tuncer, şunları söyledi:
“Karan doğduktan 24 gün sonra biz tanı aldık. O günden sonra dünya bir günlüğüne karardı. Bir gün sonrasında öğrendik ki aslında bir tedavi var. Bu tedavi çok pahalıydı. 36 Milyon TL’ye yakın bir para toplanması gerektiğini söylediler. 6 ayının sonunda kurdaki artıştan dolayı bu meblağ 50 Milyon TL’ye çıktı. Bu parayı 6 ay içerisinde sizlerin de desteğiyle topladık. 1 TL’de katkıda bulunana da 1000 TL katkıda bulunana da sonuna kadar minnettarım. İyi ki varsınız. Sizlerle Karan bugün kazandı. Cumartesi günü İzmir’den Dubai’ye gidiyoruz. Bu sadece bizim değil sizin başarınız. Ailem adına size sonuna kadar minnettarım. Karan koşacak ve yürüyecekse buna siz vesile oldunuz. Bu bizim için bir son değil. Dubai’ye gittiğimizde bu süreç kan tahlilleri ile devam edecek. AV9 uygunluk testinden sonra da 2-3 hafta içerisinde ilacı bebeğimiz alacak. O ilacı aldığımız gün diyeceğim ki Karan gerçekten kazandı. Şuanda da Karan kazandı. Sizin gibi güzel insanlarla kazandı. 6 ay sonra diyebiliyorum ki; biz kazandık, Milas kazandı.”

Bakmadan Geçme