• Haberler
  • Milas
  • Karan Bebek Kazandı: 1 Milyon 820 Bin Dolar’ın Tamamı Toplandı

Karan Bebek Kazandı: 1 Milyon 820 Bin Dolar’ın Tamamı Toplandı

Milas’ın en küçük ve SMA Tip 1 hastalığına ilk erken tanı konulan Karan bebek, uzun ve zorlu bir mücadele sonucunda tedavi için gerekli olan 1 milyon 820 bin dolarlık yardımı toplamayı başardı. Milas ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlarla, Karan bebek adeta bir zafer kazandı. Karan bebek, Milas’ta 24 günlükken SMA Tip 1 hastalığına [&hellip]

Milas’ın en küçük ve SMA Tip 1 hastalığına ilk erken tanı konulan Karan bebek, uzun ve zorlu bir mücadele sonucunda tedavi için gerekli olan 1 milyon 820 bin dolarlık yardımı toplamayı başardı. Milas ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlarla, Karan bebek adeta bir zafer kazandı.

Karan bebek, Milas’ta 24 günlükken SMA Tip 1 hastalığına yakalandı. Aile, çocuklarının yaşama tutunabilmesi ve belki de bir gün yürüyüp koşabilmesi için Zolgensma adlı gen terapi ilacına ihtiyaç duyuyordu. Ancak bu tedavi, astronomik bir maliyeti beraberinde getiriyordu.

Yardım kampanyası başladığında, tedavi masrafının sadece yüzde 10’u toplanmıştı Milas ve Türkiye’nin her yerinden gelen desteklerle, yardım miktarı hızla arttı ve nihayetinde gerekli meblağ toplandı.

Anne Şefika Tuncer, “Sesimizi artık duysunlar istiyorduk. Herkesten yardım bekliyorduk. Şimdiyse en büyük hayalimiz, Karan’ın yürüyüp koştuğunu görmek için gerçek bir umut doğdu. Bu zaferi kazanmak için bize destek olan herkese minnettarız,” dedi.

Karan bebek için toplanan yardım miktarı, gen terapi tedavisinin maliyetini karşılayacak ve Karan’ın bu ölümcül hastalığa karşı savaşmasını sağlayacak. Karan şimdi, gen terapi tedavisini almak için yurtdışına gönderilmek üzere.

Türkiye’nin yüreğini bir kez daha gösteren bu hikaye, tüm dünya için umut ışığı oldu. Karan’ın zaferi, Türkiye’nin zaferi oldu: “Karan kazandı, umut kazandı!”

Bakmadan Geçme