• Haberler
  • Gündem
  • Kaymakam Böke’den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajı

Kaymakam Böke’den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlama Mesajı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke 1 Mayıs emek ve dayanışma günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Temelleri 19. Yüzyılın sonlarına dayanan, işçilerin günlük çalışma saatleri konusunda küresel ölçekte verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, dayanışmanın önemini daha derinden kavradığımız özellikle küresel Covid-19 salgını dönemi salgının etkilerinden kurtulmaya başladığımız bu günlerde çok daha anlamlı bir şekilde önümüzdedir.

Toplum hayatımızda önemli bir yere sahip olan hayatımızın her anında, her köşesinde katkısı bulunan, sorumluluk anlayışı içerisinde fedakârca çalışan emekçilerimiz, her zaman ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki temel unsur olmuştur.

Büyük ve Güçlü Türkiye idealimize alın terleri ile katkı sunan emekçilerimizin bu gününü helal lokma kazanmanın ve çalışanın hakkının alın teri kurumadan verilmesinin kutsal sayıldığı bir medeniyetin mensupları olarak yürekten kutluyoruz.

Şafak vakti ilçemiz sokaklarını süpüren temizlik işçisinden, kahvaltımızda soframıza gelen Milas Böreğimizi pişiren fırıncıya, nasırlı elleriyle inşaatlarda çalışan inşaat işçisinden zeytin bahçelerimizde zeytin toplayan çiftçimize emeği ile geçinen Milaslıların ve alın teri ile geçimini sağlayan, ekonomik kalkınmamıza katkı sunan tüm emekçi kardeşlerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlu olsun

Mustafa Ünver BÖKE

Milas Kaymakamı

Bakmadan Geçme