• Haberler
  • Gündem
  • Kaymakam Böke’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Kaymakam Böke’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Engelliler Haftası, 10-16 Mayıs tarihleri arasında ülkemiz ve Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu hafta engellilik, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durularak farkındalık yaratılmaya çalışılan bir haftadır.

Engelliler Haftası, 10-16 Mayıs tarihleri arasında ülkemiz ve Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu hafta; engellilik, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durularak farkındalık yaratılmaya çalışılan bir haftadır.

Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, çalışma hayatı, eğitim ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları sosyal devlet anlayışının en temel görevlerindendir. Bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunulmaktadır.

Devletimiz de sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilçemizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaştırılması, toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirilmesi ve nihayetinde istihdam şartlarının sağlanması sayesinde spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatında dair her alanda gösterdikleri başarılar ile ulusal ve uluslararası platformda gurur vesilemiz olmuştur.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; engelli bireylere çocukluktan itibaren şefkat, özveri ve merhametle bakarak onları topluma kazandıran değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu konuda duyarlı olan Milas’lı hemşerilerime teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Mustafa Ünver BÖKE

Milas Kaymakamı

Bakmadan Geçme