• Haberler
  • Gündem
  • Marmaris İçmeler’de çıkan orman yangını çok hızlı bir şekilde kontrol altına alındı

Marmaris İçmeler’de çıkan orman yangını çok hızlı bir şekilde kontrol altına alındı

Gelen son bilgilere göre Muğla'nın Marmaris İçmeler'de orman yangını çıktı. Yangının otele sıçradığı belirtildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, 'Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır.' denildi. Yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Gelen son bilgilere göre Muğla’nın Marmaris İçmeler’de orman yangını çıktı. Yangının otele sıçradığı belirtildi. AFAD’dan yapılan açıklamada, ’Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır.’ denildi. Yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki otogarın üst kısmındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı. Bölgedeki çalışmalar sürdürülürken, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği görüldü.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Çok kısa sürede kontrol altına alınacak diyebiliriz. Yerleşim yerleriyle ilgili tüm önlemler alınmış durumda. Hem havadan hem karadan müdahale devam ediyor. Oteldeki yangın kontrol altında. Yangın kontrol altına alınmak üzere.’ dedi.

Gelen son bilgilere göre yangın kontrol altına alındı.

Bölgede bulunan DHA Muhabiri Cavit Akgün CNN Türk ekranından son durumu aktardı. Akgün; “İçmeler Suruç Mahallesi ormanlık alandan yangın çıktı. Şu an havadan ve karadan müdahale ediliyor. Şuan yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Aldığımız bilgiye göre bir otele sıçramış durumda. Ekipler canla başla yangını söndürmek için yoğun müdahalede bulunuyor. Geçen yılda aynı tarihte yangın çıktı 9 bin hektar kül olmuştu. Şu an havadan karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Şu an yangının söndürülme ihtimali söz konusu değil. Alevler birçok noktada etkin durumda. Yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Havadan evlere sıçramaması için binaların üzerine su atılıyor. Gözlemlediğimiz kadarıyla yangının birkaç noktada başladığını söyleyebiliriz. Geçen yılla aynı tarihe gelmesi sabotaj ihtimalini güçlendiriyor.”

DENİZ TRAFİĞİ KAPATILDI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan yoğun müdahale sürerken, Sahil Güvenlik unsurları tarafından uçak ve helikopterlerin su aldığı bölge deniz trafiğine kapatıldı. İçmeler Mahallesi’nde yerleşim birimlerine yakın bölgede orman yangını başladı. Edinilen bilgiye göre, İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede başlayan yangının çıkışından hemen sonra olay yerine hava ve kara araçları sevk edildi. Şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangına, ilk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahaleye başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

PAZAR AKŞAMINA KALMASIN’

Nemin yüksek olduğunu belirten Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, ’Şuna dikkat çekmek istiyorum. Gece rüzgar eser. Yangının yayılma yönünde değişiklik yapabilir. Geçen sene de aynı şekilde gece santrale doğru yön değiştirmişti. Bugün yarın rüzgar gündüzleri yüksek değil. Pazar akşamına kalmasın. Geçen seneki yangında oradaydım. O zamanki meteorolojik şartlar farklı, çok kötüydü. Tek bir şey var; yerleşim yerlerine çok yaklamış vaziyette. Gece de artmayacak rüzgar, ters esebilir. Yön değiştirme ihtimaline ikaz yaptım.’ dedi.

Bakmadan Geçme