• Haberler
  • Gündem
  • Marmaris Orman Yangınında Son Durum:Öğleden Sonra Rüzgar 80 Kilometre Hıza Ulaşacak

Marmaris Orman Yangınında Son Durum:Öğleden Sonra Rüzgar 80 Kilometre Hıza Ulaşacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadelede 3’üncü güne girildi. Alevler rüzgarın etkisiyle Marmaris güzergahına doğru ilerlemeye başladı. Yangının duman ve külleri Marmaris ilçe merkezine ulaştı. Meteorolojik verilere göre bugün öğleden sonra rüzgarın etkisi 3 günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Datça-Marmaris karayolu da trafiğe kapatıldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran akşamı henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, dördüncü gününde devam ediyor. 48 helikopter ve 13 uçağın havadan müdahaleye devam ettiği korkunç yangında alevler İçmeler’e doğru ilerliyor. Son olarak duman ve küller Marmaris ilçe merkezine ulaşırken, Datça-Marmaris karayolu da trafiğe kapatıldı.

Yangını henüz kontrol altına alınmamış olup yeşil belde Mahallesi’nin üst kısımlarında Değirmenyanı Mahallesi’nin Doğu tarafında ve Asparan mevkiinde katı atık depolama sahasının çevresinde stabil devam etmektedir.

Hava araçları saat 06:00 itibariyle çalışmaya başlamıştır resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 3417 hektar (4813) futbol sahası alanın zarar gördüğü tespit edilmiştir.

06:00 METEOROLOJİ HAVA DURUMU RAPORUNU AÇIKLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporuna göre bugün Güney Ege’de rüzgarın batı ve kuzeyden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Marmaris’te bugün en düşük hava sıcaklığı 24 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 34 derece olacak. Nem oranı ise en düşük yüzde 31, en yüksek yüzde 73 olarak tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme