• Haberler
  • Gündem
  • Marmaris yangınında Son durum: Yangın Devam Ediyor, Öğleden Sonra Rüzgarın Artması Beklenmektedir

Marmaris yangınında Son durum: Yangın Devam Ediyor, Öğleden Sonra Rüzgarın Artması Beklenmektedir

Marmaris’in Bördübet Koyu Adalar mevkiinde başlayan yangın rüzgarın şiddeti ile büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Bakan Kirişci, yangındaki son duruma ilişkin “Özellikle rüzgar hızındaki artış, hava sıcaklığındaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına, alevlenmesine neden oldu. Bir kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor. 

Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını söndürmek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

‘HAVA ARAÇLARININ SAYISI 41 OLDU’

Bakan Kirişçi, sabah 20 helikopter ve 14 uçak olan hava aracı sayısının jandarma ve Kara Kuvvetleri’nin desteğiyle 27 helikopter 14 uçak olmak üzere toplamda 41’e ulaştığını belirterek, “Kara araçları konusunda olağanüstü bir yeterliliğimiz var. Vatandaşlarımız şunu ifade etti ki, geçen yıl sahada bir kargaşa, bir curcuna vardı ama bu yıl daha dingin, daha sade, daha rahat bir çalışma ortamı var, dendi. Kurumların kendi aralarında uyumlu çalışmasına örnek teşkil edecek bir çalışma sergilendi. Orman Genel Müdürlüğümüze ve AFAD’a bu noktada teşekkürlerimizi sunuyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüzün, bizim dönemimizde kazandırdığımız, ormanın komandoları, özel birlikleri diyebileceğimiz, iyi donatılmış ve eğitilmiş 462 kişiden oluşan ‘Orkut’ adını verdiğimiz personelimiz de var. Tüm ekipler işlerinin başında” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bu sabah itibarıyla son durumu paylaştı;

Değirmenyanı Kürardı Mevkii’sinde soğutma çalışmaları devam etmekte olup, yangın Kırzeytinlik Mevkii’sinde Börtübet’in arkasında Yediadaların üstünde ve Honoz tepesinde devam etmektedir.

Öğleden sonra rüzgarın artması beklenmektedir.

103 hane, 274 kişi, 83 hayvan (15 büyükbaş 38 küçükbaş 29 kümes hayvanı 1 kedi)

52 araç tahliye edilmiştir.

Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 2881 hektar alan zarar gördüğü tespit edilmiştir.

Havadan müdahale saat 06:00 itibariyle çalışmaya başlamıştır.

167 personel 96 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla sahadayız. dedi

Bakmadan Geçme