• Haberler
  • Milas
  • Mezarlıklara Bıraktığınız Ağzı Açık Sular “Zika” Virüsüne Neden Oluyor

Mezarlıklara Bıraktığınız Ağzı Açık Sular “Zika” Virüsüne Neden Oluyor

Muğla’nın Milas ilçesinde büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele birimi Atapark’ta Vatandaşları Karasinek ve Sivrisineklere karşı uyardı.

Muğla’nın Milas ilçesinde büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele birimi Atapark’ta Vatandaşları Karasinek ve Sivrisineklere karşı uyardı.

Kurdukları stand ile vatandaşlara hem broşür dağıtıp hemde konuyla ilgili bilgilendirme yapan ekipler; durgun sular içerisinde sivrisinek lavralarının çok kolay ürediğini bunun sonucunda insanlara bulaşan tehlikeli virüslerin ortaya çıktığını söylediler.

Bu sebeple vatandaşlardan evlerinde, saksıların kenarlarında veya yağmurlardan dolayı oluşan durgun sulara karşı dikkatli olmalarını istediler. Özellikle Zika virüsünün mezarlıklara bırakılan yarım ağzı açık olan sularda türeyen sivrisineklerden yayıldığına dikkat çeken yetkililer mezarlığa koydukları suların ağızlarının kapalı olmasını kesinlikle açık su bırakmamaları gerektiğini belirttiler.

Vektörle mücadele birimi ataparkta vatandaşları bilgilendirmek amacıyla sivrisineğin en büyük düşmanı olan Gambusya balığını da göstererek İnsanların bu balığın üretimine ve çoğalmalarının sağlanmasına dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, bu balıkların sivrisinek lauralarını yiyerek beslendiğini açıkladılar.

Bakmadan Geçme