• Haberler
  • Asayiş
  • Milas Bafa Gölüne Yangın Söndürme Uçağı Düştü

Milas Bafa Gölüne Yangın Söndürme Uçağı Düştü

Muğla’nın Milas ilçesi Kısırlar mevkiinde meydana gelen ve çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangınına müdahale eden Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçağı, yangına müdahale için Bafa Gölü’nden su alırken kalkış yapamadı. Kalkış yapamama nedeni henüz belirlenemeyen uçak, su almaya başlayınca pilotlar tarafından batma tehlikesi fark edildi ve acil durum sinyali gönderildi.

Aydın Didim’de meydana gelen ve çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangınına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan kaptan pilot Y.K idaresindeki İ.A ve H.Ç personellerinin de bulunduğu CL-215 tipi yangın söndürme uçağı kırıma uğradı. Yangına müdahale için Bafa Gölü’nden su alırken kalkış yapamadı. Kalkış yapamama nedeni henüz belirlenemeyen uçak, su almaya başlayınca pilotlar tarafından batma tehlikesi fark edildi ve acil durum sinyali gönderildi.

Uçağı tahliye etme kararı alan pilotlar, bölgede bulunan vatandaşların yardımı ve vatandaşların kullandığı teknelerle hızlı bir şekilde kurtarılarak tahliye edildi. Olay yerine tedbir amaçlı gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, pilotları kontrol amaçlı Milas Devlet Hastanesi’ne götürdü. Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay yerine çok sayıda UMKE, AFAD ve Jandarma Asayiş timleri gönderildi. Tamamen suya gömülen uçağın Bafa Gölü’nde gözden kaybolduğu ve nasıl çıkarılacağının henüz bilinmediği belirtildi. Yangın söndürme çalışmalarına devam edilirken, yetkililer yangının çıkış nedeni ve uçağın kalkış yapamama sebebi üzerine incelemelerini sürdürüyor.

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linklere tıklayınız..

https://www.instagram.com/reel/C8MujHSN6D5/?igsh=dTI3c2c4eGNjMGxz

https://www.instagram.com/reel/C8MuCjGta21/?igsh=MXJlcHdrcDFiMDBuOQ==

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme