• Haberler
  • Milas
  • Milas Barajları Boş, Çiftçiler Tedirgin: “Daha Önceki Yıllarda Barajlar Şelale Gibi Akardı”

Milas Barajları Boş, Çiftçiler Tedirgin: “Daha Önceki Yıllarda Barajlar Şelale Gibi Akardı”

Türkiye'de sulu tarımın en yoğun olarak yapıldığı illerin başında gelen Milas’ta kış mevsiminin sonuna yaklaşılmasına rağmen barajlarda beklenen doluluk gerçekleşmedi. bölgenin en büyük barajlarından biri olan Geyik Barajı'nda su seviyesi yüzde 49 civarında kaldı.

Türkiye’de sulu tarımın en yoğun olarak yapıldığı illerin başında gelen Milas’ta kış mevsiminin sonuna yaklaşılmasına rağmen barajlarda beklenen doluluk gerçekleşmedi. bölgenin en büyük barajlarından biri olan Geyik Barajı’nda su seviyesi yüzde 49 civarında kaldı.

Milas’ta Sarıçay 1986-1988 yılları arasında inşa edilen Geyik Barajı, bu yıl doluluk oranı en az olan barajlar arasında kaldı. Başta Milas Ovası olmak üzere binlerce dönüm tarım arazisinin sulandığı barajdaki son durum görenleri şaşırtıyor. Önceki yıllarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak kışın bile su tahliyesi yapılan barajın bugünkü durumu çiftçileri endişelendirmeye başladı.

Barajın kışın görülmeye alışık olunmayan bir kuraklık manzarası ile karşı karşıya kaldığını belirten Milas Kırcağız Mahallesi’nin sakinleri, “Bu sene yağışlar olmadığından dolayı baraj bu şekilde. Daha önceki yıllarda bu baraj şelale gibi akardı. Ancak durum çiftçilik ve tarım açısından bu yıl zor görünüyor” diyerek bol bol yağmur beklediklerini söyledi.

Bakmadan Geçme