• Haberler
  • Milas
  • Milas Belediye Başkanı’ndan HZR Firmasına Tepki: ‘Vatandaş Mağdur, Yalan Söylüyorlar’

Milas Belediye Başkanı’ndan HZR Firmasına Tepki: ‘Vatandaş Mağdur, Yalan Söylüyorlar’

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Güllük'te yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, 'Geçmişte imtiyaz hakkı almış HZR adında bir firma var. Soruyoruz, sürekli olarak yalan söylüyorlar' dedi.

Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’nde yaşanan su kesintileri, bölge halkını zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, su kesintilerinin sıklığı ve süresi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirirken, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz da bu duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Topuz: “HZR Firması Sürekli Yalan Söylüyor”

Belediye Başkanı Fevzi Topuz, su kesintilerinin ardındaki sebepleri açıklarken HZR adında bir firmayı eleştirdi. Geçmişte imtiyaz hakkı almış olan bu firmanın sorunu çözmede yetersiz kaldığını ifade eden Topuz, “Geçmişte imtiyaz hakkı almış HZR adında bir firma var. Yatırım yaptı deniyor ancak onu da görmüyoruz. Eski Güllük Belediyesi ve Milas Belediyesi’nin çalışmaları var. Yapılan çalışmalarla işi götürmeye çalışıyorlar. Söylüyoruz, sürekli olarak yalan söylüyorlar” dedi.

Vatandaşların Mağduriyeti Devam Ediyor

Güllük Mahallesi’nde su kesintilerinin iki günü aştığı durumlar yaşanırken, bu durumun özellikle yaz aylarında ciddi sorunlara yol açtığı belirtildi. Başkan Topuz, su kesintilerinin sürekli hale gelmesi nedeniyle HZR firmasının yetkilileri ve MUSKİ’nin Milas sorumluları ile görüşmeler yaptığını, ancak tatmin edici bir çözüm sağlanamadığını söyledi.

“Su Hayattır, Sorunun Çözülmesi Gerekiyor”

Topuz, Güllük Mahallesi’nde yaşanan su kesintilerinin kamu yararına aykırı olduğunu ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bu konuda görüştüğünü belirten Topuz, bu haftaki belediye meclisi toplantısında konunun gündeme geleceğini ifade etti. Topuz, “Bu su sorununun çözülmesi gerek. Yoksa bu sorun devam edecek” dedi.

Sosyal Medyada Eleştiriler

Sosyal medyada belediyeye yönelik eleştirilerin arttığını belirten Topuz, vatandaşların belediyeyi sorumlu tuttuğunu, ancak özelleştirme nedeniyle sorunun kaynağının farklı olduğunu dile getirdi. “Olanların sorumlusu ben değilim ki. Ancak vatandaşın belleğinde belediye var. Vatandaşın ayağına taş değse bizden biliniyor” diyen Topuz, belediyenin sorumluluk bilinci içerisinde sorunları ilgili mercilere aktardığını söyledi.

Güllük Mahallesi’nde yaşanan su kesintileriyle ilgili gelişmeler, bölge halkı tarafından yakından takip ediliyor. Belediye meclisinde yapılacak görüşmelerin sonucunun, su sorununun çözümüne katkı sağlaması bekleniyor.

Haber

Bakmadan Geçme