• Haberler
  • Milas
  • Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği

Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği

Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışı ile projeler üretmeye ve üreticilerin yanında olmaya devam ediyor.

Üretimi ve üreticiyi destekleyici çalışmaları hayata geçiren Milas Belediyesi  vatandaşlara kışlık sebze fidesi desteği sağladı.
Kızılcayıkık Mahallesi’nde dağıtım gerçekleşti…
Gerçekleştirilen proje kapsamında Kızılcayıkık Mahallesi’nde düzenlenen törenle, talepte bulunan ve uygun koşulları sağlayan 19 mahalleden 51 üreticiye kişi başı  20 bin adet yüzde 50 hibeli kışlık sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirildi. Toplamda yaklaşık 121 bin 250 kışlık sebze fidesinin dağıtılacağı proje çerçevesinde üreticilere kış döneminde katkı sunmak amacıyla brokoli, beyaz lahana, karnabahar ve kırmızı lahana fidesi için desteklemede bulunuldu.   
Bahçeburun’da fideler toprakla buluştu...
Fide dağıtım töreninin ardından Bahçeburun Mahallesi’nden bir üreticinin arazisine gidilerek dağıtılan fidelerin dikimi yapıldı. Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un da dikim gerçekleştirdiği etkinliğin ardından Başkan Topuz tüm üreticilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
Toprak ve üretim bizim için önemlidir...
Törende bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün çalışmasının bir parçası olan yüzde 50 hibeli fide dağıtım törenini gerçekleştiriyoruz. Amacımız kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın üretimini fazlalaştırmak, katkı sunmak hem de ülkemizin ve coğrafyamızın içinde bulunduğu ekonomik koşullardan vatandaşlarımıza bir nebze olsun rahat nefes aldırmaktır.Toprak bizim için önemlidir. Üretim bizim için önemlidir. Yerel yöneticiler olarak halkımızla, köylümüzle, çiftçilerimizle hep birlikte olmak durumundayız. Bugün bu fideleri dağıtacağız. İleriki dönemlerde yem, saman dağıtacağız. Aynı şekilde zeytin fideleri dağıtacağız. Bu şekilde üretime katkı sunacağız. Biz de bir köylü çocuğu olarak bu mevkilere geldiysek ailemizin tarımdan kazançları sayesinde oldu. Bugün dağıttığımız fidelerin ürüne dönüşmesinden sonra pazarlama konusunda da çiftçilerimize yardımcı olacağız. 
Başkan Topuz’dan ‘hal’ müjdesi... 
Önümüzdeki yıllarda belediyemizin programı içerisinde bir hal yapmayı düşünüyoruz. Şimdiden projelerimizi yavaş yavaş harekete geçirmeye başladık. Hal yaptığımız zaman ürünlere direkt yoldan Büyükşehirlere ulaştırma kolaylığı olacaktır. Bugünkü törenimizin hepimize hayırlı olmasını diliyor, bereketli bir hasat dönemi temenni ediyorum” dedi. 
Törende konuşan Kızılcayıkık Mahalle Muhtarı Mehmet Besli ise etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek projenin hayata geçmesini sağlayan Milas Belediyesi’ne teşekkür etti. 
Gerçekleştirilen törene Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özgür, Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, S.S. 153 No'lu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağları Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Şimşek belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği
Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği
Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği
Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği
Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği
Milas Belediyesi'nden Üreticilere Kışlık Fide Desteği

Bakmadan Geçme