• Haberler
  • Gündem
  • Milas Belediyesi’nin Düzenlediği Cumhuriyet Balosundaki Atatürk Taklidi Büyük Eleştiri Aldı

Milas Belediyesi’nin Düzenlediği Cumhuriyet Balosundaki Atatürk Taklidi Büyük Eleştiri Aldı

Milas Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim 2023’te düzenlediği Cumhuriyet Balosu, tartışmalara yol açan bir olaya sahne oldu. Etkinlikte, Atatürk’e olan benzerliği ile tanınan Nejdet Bardak’ın performansı, kamuoyunun dikkatini çekti. Bardak, smokin giyip Atatürk’ün İmtiyaz madalyasının benzerini takarak Sarı Zeybek oynadı. Ancak bu performans, Atatürk’ün suistimal edildiği yönünde sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Milas Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim 2023’te Milas Belediyesi Evlendirme Salonunda düzenlediği Cumhuriyet Balosu, tartışmalara yol açan bir olaya sahne oldu. Etkinlikte, Atatürk’e olan benzerliği ile tanınan Nejdet Bardak’ın performansı, kamuoyunun dikkatini çekti. Bardak, Atarük’ün Mareşal Üniformasıyla salona gelip davetlileri selamladı ve smokin giyip Atatürk’ün İmtiyaz madalyasının benzerini takarak Sarı Zeybek oynadı. Ancak bu performans, Atatürk’ün suistimal edildiği yönünde sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Fethiye’de yaşayan Nejdet Bardak, 25 Ekim 2023 günü Milas’ta bulunan özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Cumhuriyet’in 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından davet edildiğini ifade etmişti.

Bardak, 26 Ekim 2023’te Milas’ın Havuzbaşı evlendirme düğün salonunda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği bir etkinlikte de Mareşal kıyafetiyle sahneye çıkmış ve masaları selamlamıştı. Bu hareketi, bazı kesimler tarafından Atatürk’ü suistimal etme çabası olarak değerlendirildi ve geniş çaplı tepkilere yol açtı. Sosyal medya kullanıcıları ve vatandaşlar, Atatürk’ün bu şekilde masaları selamalayan bir figür olarak temsil edilmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezi ve Bodrum Atatürkçü Düşünce Derneği, Bardak’ın eylemlerini ve Milas Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenleneden etkinlikte yapılan bu eylemi kınayarak Atatürk’ün bu tarz temsillerle suistimal edilmemesi gerektiğini belirtti. Bu olaylar sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi Milas şubesine soruşturma açıldığı bildirdi.

28 Ekim 2023’te Milas Belediyesi tarafından Belediye Evlendirme Salonunda düzenlenen Cumhuriyet Balosunda ise, Bardak’ın Atarük’ün Mareşal Üniformasıyla salona gelip davetlileri selamlaması ve smokin giyerek ve Atatürk’ün taktığı İmtiyaz madalyasının benzerini takarak davetlilerin önünde Sarı Zeybek oynaması, sosyal medyada ve kamuoyunda yeniden büyük tepkilere neden oldu. Milas Belediyesi, bu tür bir etkinliğe izin verdiği için eleştirildi. Kamuoyu, Atatürk’ün saygıyla anılması gerektiğini ve artık suistimal edilen bir figür haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Atatürk’ün hatırasına yönelik etkinliklerin yasal düzenlemelerle korunması gerektiği konusunda çağrılar yapıldı.

Bu durum, Atatürk’ün anısına ve temsiline yönelik hassasiyetin, Türk toplumunda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İşte tepki çeken o videonun linki:

https://www.instagram.com/p/CzoFVhmtSm9/

Haber

Haber

Bakmadan Geçme