• Haberler
  • Gündem
  • Milas İkizköylüler Zeytinleriyle CHP Grup Toplantısında

Milas İkizköylüler Zeytinleriyle CHP Grup Toplantısında

Akbelen Ormanı'nda kömür madenine karşı ağaçlarını koruyan İkizköylüler, TBMM özel oturumu öncesi Ankara'ya ulaştı. İkizköylüleri Meclis'te ağırlayan CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, 'Akbelen'de sürdürdüğümüz mücadelemize TBMM'de devam ediyoruz' dedi. İkizköylüler, daha sonra yanında getirdikleri zeytin ve ballar ile CHP Grup Toplantısı'na katıldı

Akbelen Ormanı’nda kömür madenine karşı ağaçlarını koruyan İkizköylüler, TBMM özel oturumu öncesi Ankara’ya ulaştı. İkizköylüleri Meclis’te ağırlayan CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, “Akbelen’de sürdürdüğümüz mücadelemize TBMM’de devam ediyoruz” dedi. İkizköylüler, daha sonra yanında getirdikleri zeytin ve ballar ile CHP Grup Toplantısı’na katıldı

Akbelen Ormanı’nda 16 gündür Limak ve IC İçtaş’ın iştiraki YK Enerji’nin kömür madeni sahasını genişletmek için yaptığı çevre katliamına karşı ağaçlarını korumaya çalışan İkizköylüler, TBMM’deki olağanüstü oturum öncesi Ankara’ya ulaştı. Yaşam savunucularını ve köylüleri Ankara’da emek örgütleri ve siyasetçiler karşıladı.

İkizköylüleri Meclis’te ağırladıklarını belirten CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Akbelen’de ağaçları sarılarak koruyan, toprakları ve ormanları yok olmasın diye yıllardır direnen köylülerimizi Gazi Meclisimiz’de ağırladık. Doğayı ve canlıların yaşam hakkını korumak için Akbelen’de sürdürdüğümüz mücadelemize TBMM’de devam ediyoruz.”

Bakmadan Geçme