• Haberler
  • Siyaset
  • Milas İYİ Parti: Güçlü Bir Adayla CHP ve AKP’yi Sollayacağız

Milas İYİ Parti: Güçlü Bir Adayla CHP ve AKP’yi Sollayacağız

İYİ Parti İlçe Yönetimi, Park Cafe'de Milaslı basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

İYİ Parti İlçe Yönetimi, Park Cafe’de Milaslı basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Av. Gürsel İnce, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaparken, Türkiye’de şimdiye kadar iki kutuplu siyasetin dışında İYİ Parti olarak üçüncü bir yol açtıklarını belirterek, önümüzdeki seçimde de seçime kesinlikle kendi adaylarıyla gireceklerini belirtti ve “Bu tartışmaya kapalıdır” dedi.

Adaylarının kim olduğu sorusuna karşılık olarak, seçim sürecinin 1 Ocak’ta başlayacağını, adayların ise son olarak 1 Aralık 2023 tarihinde görevlerinden istifa etmesi gerektiğini, bundan sonra parti genel merkezinin belirleyeceği yöntemle belediye başkan adaylarının belirlenerek açıklanacağını, şimdiden aday adayı olmak isteyen arkadaşlarının fatih elit escort bulunduğunu belirtti.
Sorular üzerine, 2019 seçimlerinde, özellikle büyük kentlerin AKP’den kurtarılması doğrultusunda CHP’li adayların desteklendiğini, ancak genel seçimler sonucunda çıkan tablo sonrası Genel İdare Kurullarının aldığı karar gereğince, Türkiye çapında her yerde kendi adaylarını çıkaracaklarını, parti yönetimi ilerleyen süreçlerde başka kararlar alırlarsa da elbette bunlara uyacaklarını belirtti.
CHP’Lİ ADAYIN KARŞISINDAKİ RAKİBİN AKP’Lİ ADAY DEĞİL, İYİ PARTİLİ ADAY OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Milas’taki durumla da ilgili olarak, 2019’da AKP, CHP içinden ayrılan Barış Saylak’ı aday gösterince, AKP’nin kazanmaması için kendilerinin de CHP ile seçim ittifakı yaparak Muhammet Başkan’ı desteklediklerini ancak bu dönemde, kendilerinin de kuvvetli bir aday olduğunu belirten Başkan İnce, “AKP’nin o seçimlerdeki oyu % 22, bizim % 18 iken CHP’nin oyu % 39’du. Yaşadığımız koşullarda AKP’li seçmenin, sağdan İYİ Parti’li bir belediye başkan adayı varken, aradaki 4 puanı kapatacak şekilde İYİ Parti’li adaya da oy verebileceğini, CHP’li seçmenlerden mevcut yönetimin yetersizliklerini görerek muhalefet edenlerin de oy verebileceğini, bu koşullarda CHP’li adayın karşısındaki rakibin AKP’li aday değil, İYİ Partili aday olabileceğini düşünüyoruz” dedi.
BU ADAY MİLAS HALKININ İSTEDİĞİ BİR PROFİL OLACAK
“Milas hizmet odaklı yeni bir yüz istiyor” diyerek belediye yönetimi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan İnce, “İYİ Parti’nin Milas’taki tabanı aday istiyor. Bu aday Milas halkının istediği bir profil olacak. Milas a daha iyi hizmet için adayımızı çıkaracağız” dedi.
CHP BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLESİN
Milas’ta İYİ Parti’nin aday çıkarması durumunda AK Parti adayının aradan sıyrılarak başkan olabilme ihtimalinin hatırlatılması ve kaybedilen bir belediyenin sorumlusunun İYİ Parti olarak gösterilmesi durumunun da dile getirildiği konuşmada, Başkan İnce “Böyle bir söylemi aslında bizler yanlış buluyoruz. Çünkü adayınız iyi bir isim güçlü bir isim ise sorun yok. Bakın Ankara’da Mansur bey, İstanbul’da Ekrem bey iyi hizmet etmişlerse bu seçimlerde zaten desteğe ihtiyaçları yok. Emeklerinin karşılığını alacaklardır. Aynı şey Milas için de geçerli. Biz 2019 yılında üzerimize düşeni yaptık. Oy oranları ortada. Ve diyoruz ki biz de bu yarışta varız. Bizim de hesaplarımız var. Ak Parti’den daha şanslıyız. 2019 yılında Milas’tan aldığı oyu Ak Parti artık bir daha alamaz. Biz 2019 yılı seçimlerinde üzerimize düşeni yaptık. Çekişmeli bir seçim olacak. Eğer Milas’ta belediyenin kaybedilme korkusu varsa o zaman bu seçimlerde de CHP bizim adayımıza destek versin” dedi.
AKP’YE KARŞI BİR POLİTİKA OLUŞTURULMAK İSTENİYORSA…
İYİ Parti kurucu ilçe başkanı ve Belediye Meclis Üyesi olan ve bir dönem de başkan yardımcılığı yapan Mehmet Çayırlı, bu noktada, Muğla’nın eskiden sağ ağırlıklı bir seçmen profiline sahip olduğunu hatırlatarak, Muğla’nın son zamanlarda, özellikle 2002 sonrasında, sağ partilerdeki erozyon nedeniyle, AKP’ye karşı CHP’yi destekler pozisyonda olduğunu belirterek, İYİ Parti’nin sağ politikadaki duruşu sonrası, üçüncü bir yol açtığını ve bu seçimde bunu her yerde kendi adaylarıyla çıkarak pekiştireceğini, bu durumda Milas’ta CHP’nin en güçlü rakibinin AKP değil İYİ Parti olabileceğini, hatta olacağını belirtti. Ve hatta, “AKP’ye karşı bir politika oluşturulmak isteniyorsa, CHP bu seçimde, İYİ Partili adayı desteklesin” görüşü de dile getirildi.
KENTİ YÖNETMEYE TALİBİZ
Bir başka soru üzerine ise İYİ Partili yöneticiler, Milas’ın ‘ışıklar şehri’ olmaktan uzak olduğunu, bir büyük ilçeden ziyade bir kasabayı andırdığını belirterek, bu nedenle de kendi projeleriyle kenti yönetmeye talip olduklarının altını çizdiler.
HİÇBİR DÜZEYDE İŞBİRLİĞİ OLMAYACAKTIR
İlçe Başkanı Gürsel İnce, bazı basında İYİ Parti’nin yerel seçimler için AKP ile anlaştığı yönündeki paylaşımlarla ilgili bir başka soruyla ilgili olarak ise, “Partimizin kararıdır, AKP ile bu seçimlerde hiçbir yerde, hiçbir düzeyde işbirliği olmayacaktır. Süreçle ilgili parti politikamız önemli. Bireysel açıklamalar değil” diyerek, İYİ Parti’nin siyasette sağ ve sol politikalara sahip iki parti yanında, üçüncü yolu oluşturacak bir parti politikası yürütmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme