• Haberler
  • Gündem
  • Milas Kaymakamı Böke: 'Gazilerimizin Fedakarlıkları Bugünkü Huzurumuzun Temelidir'

Milas Kaymakamı Böke: 'Gazilerimizin Fedakarlıkları Bugünkü Huzurumuzun Temelidir'

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazilerin milletin bağımsızlığı ve onuru için gösterdikleri fedakarlıklara vurgu yaparak, onların mirasına sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Böke, mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” unvanı verilmesiyle bugünün Gaziler Günü olarak anıldığını hatırlattı.

Kaymakam Böke, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı’ndaki liderliğiyle Türk milletine bağımsızlık yolunu açtığını ve “Gazi” unvanını en onurlu şekilde taşıyan bir lider olarak tüm gaziler için bir simge olduğunu vurguladı. Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin, bugünkü huzur ve refahın temelini oluşturduğunu ifade eden Böke, gazilerin tarih boyunca milletin onurunu ve özgürlüğünü koruma uğruna büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirtti.

Böke, mesajının devamında, ülke olarak gazilerin bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edileceğini ve Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma yolunda kararlılıkla çalışılacağını dile getirdi. Gaziler Günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna mücadele eden tüm gazileri rahmetle anan Böke, hayatta olan gazilere ise sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi.

Bakmadan Geçme