Milas Kent Arşivi'nde imzalar atıldı

Milas'ın tarihsel birikim ve araştırmalarının gelecek kuşaklara aktarılması için Milas Belediyesi tarafından Çöllüoğlu Hanı'nda kurulan Milas Kent Arşivi'nin içerik çeşitliliğinin artırılması amacıyla danışmanlık sözleşmesi imzalandı.

Milas’ın tarihsel birikim ve araştırmalarının gelecek kuşaklara aktarılması için Milas Belediyesi tarafından Çöllüoğlu Hanı’nda kurulan Milas Kent Arşivi’nin içerik çeşitliliğinin artırılması amacıyla danışmanlık sözleşmesi imzalandı.

Milas Belediyesi, Çöllüoğlu Hanı’nda kurulan ve geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Milas Kent Arşivi’nin içeriğinin zenginleştirilmesi amacıyla danışmanlık hizmeti sözleşmesi imzaladı. Milas Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefi Arkeolog Ernur Öztekin, Enfo Bilişim A.Ş. yetkilisi Kent Arşivi Uzmanı Osman Kutlu, Sanat Tarihçisi Aylin Turan, Bilgi ve Belge Yöneticisi Burçin Seçme katıldı.

Milas Kent Arşivi’nin kısa süre içerisinde içeriğinin zenginleşeceğini kaydeden Kent Arşivi Uzmanı Osman Kutlu, “Verilerin hazırlanması, sisteme aktarılmasıyla kısa sürede çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Kent hafızası çok önemli. Milas Belediyesi olarak Kent Arşivi’ni kent hafızasına olacak katkılarından ötürü çok önemli buluyoruz. Bu hafızayı bir araya getirmek, toplamak için yürütülen çalışmayı önemsiyoruz. Arşivimizde akademik düzeydeki çalışmaların yanında objeler de bulunacak. İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, tanınırlığının arttırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan Milas Kent Arşivi’nin; koleksiyon geliştirme, içerik yönetimi ve erişimi çalışmalarına destek verenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme