• Haberler
  • Asayiş
  • Milas'taki Yangın Kontrol Altına Alındı: 55 Dönüm Alan Zarar Gördü

Milas'taki Yangın Kontrol Altına Alındı: 55 Dönüm Alan Zarar Gördü

Milas'ın Dibekdere ve Sırtlan Mahallesi'nde sabah saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 35 dönüm zeytinlik ve 20 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Milas’ın Dibekdere ve Sırtlan Mahallesi yakınlarında, sabah saat 05.40 sıralarında başlayan orman yangını, ekiplerin hızlı ve yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle bölgede büyük zarar meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 35 dönüm zeytinlik ve 20 dönüm ormanlık alan alevlerden etkilendi.

Yangına, hem karadan hem de havadan müdahale edildi. Özellikle rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir alana yayılınca müdahale çalışmalarının yoğunlaştırıldığı bildirildi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı ve bu çalışmaların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, ilgili birimler tarafından olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Bölgedeki vatandaşlar, olası bir yeniden alevlenmeye karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

haberin videosunu izlemek için tıklayınız

Bakmadan Geçme