Milas yatırım ve atama bekliyor…

Uzun bir süre Türkiye gündeminden düşmeyen, kamu kurumlarının ve özel sektörün çalışmalarına dolaylı yoldan etki eden, yapılan tüm anlaşmalar veya çalışmalarda 'seçimden sonra bakarız' cümlelerinin kurulduğu 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi geride kaldı. Türkiye 13. Cumhurbaşkanını ise ilk kez ikinci tur seçimleriyle belirleyerek Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam etme kararı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milletvekili seçilen isimler geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle yeminlerini ederek görevlerine başladı. Son olarak ise yeni kabine oluşturuldu. Şimdi tüm yurtta olduğu gibi Milaslıların da gözü artık yeni süreçte. 'Seçim bitti… Milas'ın sorunları ne zaman bitecek?…' diyen Milaslılar seçim öncesinde bakanların dahi ilçeye gelerek verdiği bazı yatırım sözlerinin tutulmasını bekliyor. Özellikle karayolları konusunda mağdur olan Milas hastane yolu ve sağlık personeli eksikliği, yeni Milas Hükümet Konağı ve doğalgaz gibi konularda gerekli adımların daha da hızlı atılmasını talep ediyor…

Uzun bir süre Türkiye gündeminden düşmeyen, kamu kurumlarının ve özel sektörün çalışmalarına dolaylı yoldan etki eden, yapılan tüm anlaşmalar veya çalışmalarda “seçimden sonra bakarız” cümlelerinin kurulduğu 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi geride kaldı. Türkiye 13. Cumhurbaşkanını ise ilk kez ikinci tur seçimleriyle belirleyerek Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam etme kararı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milletvekili seçilen isimler geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle yeminlerini ederek görevlerine başladı. Son olarak ise yeni kabine oluşturuldu. Şimdi tüm yurtta olduğu gibi Milaslıların da gözü artık yeni süreçte. “Seçim bitti… Milas’ın sorunları ne zaman bitecek?…” diyen Milaslılar seçim öncesinde bakanların dahi ilçeye gelerek verdiği bazı yatırım sözlerinin tutulmasını bekliyor. Özellikle karayolları konusunda mağdur olan Milas; hastane yolu ve sağlık personeli eksikliği, yeni Milas Hükümet Konağı ve doğalgaz gibi konularda gerekli adımların daha da hızlı atılmasını talep ediyor…

14 Mayıs seçimleri için 60 milyonun üzerinde kişi sandık başına gitti. Muğla’nın milletvekili dağılımı CHP 3, AK Parti 2, İYİ Parti 1 ve Gelecek Partisi 1 şeklinde oldu.
Muğla’nın yeni dönemde milletvekilleri CHP’den Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, AK Parti’den Kadem Mete, Yakup Otgöz, İYİ Parti’den Metin Ergun ve Millet İttifakı listesinden CHP’nin dördüncü sıra adaylığında seçimlere giren Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ oldu.
Cumhurbaşkanlığı için yapılan ilk tur seçimlerinde ise yüzde 50 barajını geçen olmayınca cumhurbaşkanlığı belirleme süreci ikinci tura kaldı. İkinci tur seçimleri ise 28 Mayıs tarihinde yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ilk turunda en yüksek oyu alan iki adaydan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarıştı. 2002 yılından bu yana girdiği tüm parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan bu seçimleri de kazandı. Erdoğan, 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olarak görev yapacak.
YENİ KABİNE BELLİ OLDU…
28 Mayıs 2023’te seçimden galip çıkan, mazbatasını alarak Meclis’te yemin edip göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini açıkladı.
Buna göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu oldu.
ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
SEÇİM GERİDE KALDI… VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR…
Uzunca bir süre ülkemizin ve vatandaşın gündeminde olan seçimlerin geride kalmasının ardından “artık verilen sözlerin tutulması, yarım kalan yatırımların tamamlanma zamanı” diyerek Milas’ın, Milaslıların sorunlarına yeniden dikkat çeken vatandaşlar “Milas, gerek nüfusu, gerekse yüzölçümü, tarımı, turizmi, ormanlık alanları ve maden sahaları ile Muğla’nın en önemli ilçelerinden. Aslında siyasi partilerimiz hatta bakanlıklarımız bile bunun farkında. Ama ne yazık ki Milas hizmet konusunda hak ettiği hizmeti bir türlü alamıyor. Elektrik, telefon, internet, sağlık, karayolları konusunda vatandaşın şikayeti bitmek bilmiyor. Sorunlar belli. Çözümler de. Ama ne yazık ki çözüm noktasında ya hiç adım atılmıyor, ya da kısa sürede tamamlanması gereken çalışmalar uzun yıllara yayılıyor” dediler.
KARAYOLLARI SORUNLARI
Milas’ın çevre yolu sorununun, geçmiş yıllarda çözülmediği, çözülemediği için yeni dönemde de sorun olarak devam edeceğini ifade eden vatandaşlar, “Bir ucu Bodrum gibi bir ilçeye ulaşan yolda artık uzun trafik kuyrukları oluşuyor. Söke – Milas arasındaki bu trafiğe kamyonlar ve tırlarda eklenince tam bir çileye dönüşüyor. Yağan yağmurların ardından yollarda oluşan taşkınlar ise cabası. Biran önce bu yolda karayolları tarafından gerekli düzenlemeler yapılmalı. Ayrıca dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Muğla programı kapsamında Milas’ı ziyaret ederek, Milas – Ören karayolu için projenin hazırlandığını ve de önümüzdeki süreçte yatırım programına alınacağını söylemişti. Bu yolunda en kısa süre içerisinde güvenli hale getirilmesi gerekiyor” dediler.
HASTANE YOLU VE PERSONEL
Milas Devlet Hastanesi ile ilgili sorunları yeniden dillendiren vatandaşlar “ilçemizde yeni bir hastane yapıldığı için çok mutlu olmuştuk. Fiziki açıdan güzel bir bina oldu. Fakat personel konusunda beklenilen verimi alamadık. Taşındığı günden bu yana vatandaş olarak istediğimiz hizmeti alamadık. Ya doktorumuz olmadı ya da cihazımız çalışmadı. Belirli dönemlerde hastanemize yeni doktor ataması yapıldığına dair açıklamalar yapılıyor ama biz bu doktorlara yine ulaşamıyoruz. Biri gelse diğeri gidiyor. Ya da o kadar doktora ihtiyacımız varken doktorlarımız Muğla’nın başka hastanelerine görevlendiriliyor. Biran önce personel konusuna daha özverili şekilde el atılmalı. Hastane yolu konusunda da sıkıntılar var. Şuanda kullanılan yol bildiğimiz kadarıyla zaten resmi bir yol değil. İnşaat aşamasında açılan bir yol. Milas – Bodrum Karayolu’na bağlantı yolu yapılması gerekiyor fakat bu konuda da bir gelişme yok. Daha önce bölgede incelemeler yapıldı ama sadece konu incelemelerle kaldı” ifadelerini kullandılar.
DOĞALGAZ ÇİLE OLMASIN
Doğalgaz için başlatılan çalışmaların da çok ağır bir şekilde ilerlediğine dikkat çeken vatandaşlar, “Doğalgaz Milas için çok önemliydi. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ama ne yazık ki bu hizmette ilçemizde çileye dönüşmüş durumda. Kazı çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini görüyoruz. Bozulan yollar evde oturanlar için toz, aracı bulunanlar için masraf oluyor. Yerel yöneticiler ise bozulan yolların ancak doğalgaz çalışmalarının bitmesinden sonra yapılabileceğini ifade ediyorlar. Konuyla ilgili yeni bakanlarımız ve vekillerimizden özverili takip ve çalışma bekliyoruz” dediler.
HÜKÜMET KONAĞI NE ZAMAN?
Milas’ta birçok kamu birimini bünyesinde barındıran, 1980 yılında Atapark’ın hemen yanı başında inşa edilen, zaman zaman tadilat işlemi gören Milas Hükümet Konağı Binası 2022 yılı Mart ayında, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ise 2022 yılının Ağustos ayında depreme dayanaksız olduğu için yıkılmıştı.
Çere yolunda bulunan bir alış veriş merkezine taşınarak hizmet veren Hükümet Konağı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait binaların biran önce inşa edilmesi gerektiğine de değinen vatandaş “İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız eski yerine yapılacak. Gerekli çalışmalar başlatıldı fakat orada da gördüğümüz kadarıyla süreç yavaş ilerliyor. Ya da seçim havasından dolayı duraksama oldu. Biran önce tamamlanarak hizmete sunulmasını bekliyoruz. Fakat yeni Hükümet Konağı için ne yazık ki bu süreç hızlı ilerlemiyor. Eski hükümet konağı ve emniyet binası hemen hemen aynı zamanda yıkıldı. Emniyet Müdürlüğü Binası’nda gözle görülen bir çalışma olmasına rağmen yeni Hükümet Konağı ile ilgili sadece yazışmalı bir süreç olduğunu biliyoruz. Yani yöneticilerimiz gerekli yerlere yazılarını yazmışlar bu doğrultuda gelişmelerin yaşanmasını bekliyorlar. Milas’a yakışan bir kamu binasının ‘uzun yıllar hizmet edecek’ şekilde tasarlanarak hizmete sunulması ise tek arzumuz. İnşallah yeni dönemde Milas yine ‘siyasi’ olarak cezalandırılmaz, gerek tarım, gerek hayvancılık, gerek turizm, gerek madencilik ile ülke ekonomisine olan katkıları göz önünde bulundurularak hak ettiği hizmeti alır” dediler.
NE VERDİNİZ DE NE ALACAKSINIZ..?
Vatandaşların doğal olarak hizmet beklentisi bu yönde olurken, özellikle hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milas’tan çıkan oylara bakıldığında iktidar milletvekillerinin de Milaslı vatandaşlara “Ne verdiniz de ne alacaksınız?” derler mi orası şimdilik bilinmiyor.
Ya da muhalefet milletvekillerinin vatandaşın ihtiyacı olan hizmete ulaşması açısından ne kadar gündem oluşturacağı merak konusu…

Kaynak: Umut Milas

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme