• Haberler
  • Milas
  • Milas Zabıtası 7 gün 24 saat vatandaşın emrinde

Milas Zabıtası 7 gün 24 saat vatandaşın emrinde

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılında ilgili kanun ve mevzuata aykırı hareket eden kişilere 607 tutanak, 699 ihtarname tanzim etti. 44 personeliyle 7 gün 24 saat görev yapan zabıta ekipleri, halkın huzuru için gelen ihbar ve şikayetleri titizlikle değerlendirerek idari işlemde bulundu.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılında ilgili kanun ve mevzuata aykırı hareket eden kişilere 607 tutanak, 699 ihtarname tanzim etti. 44 personeliyle 7 gün 24 saat görev yapan zabıta ekipleri, halkın huzuru için gelen ihbar ve şikayetleri titizlikle değerlendirerek idari işlemde bulundu.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılında da vatandaşların şikayet ve ihbarlarını en kısa sürede çözümlemek adına gece gündüz görev yaptı. 44 personeliyle belediyenin yüzü olan zabıta ekipleri, görev tanımı içerisinde olan ruhsatsız işyerlerinin ruhsatlandırılmasına yönelik çalışmalar başta olmak üzere 31 farklı konuda çalışma yürüttü. Ekipler, ruhsatla ilgili 117 tutanak tanzim etti. 288 işletmeye sıhhi, 55 işletmeye gayri sıhhi, 39 işletmeye umuma açık istirahat eğlence yeri ruhsatı verildi. Faaliyet konusu haricinde faaliyet gösteren 31 işletmeye tutanak tanzim edildi.

KALDIRIM İŞGALLERİNE ENGEL OLDULAR

Araç ve yaya trafiğinin düzenlenmesi için araç ve sürücülerine 213 tutanak, 418 ihtarname tanzim edildi. Kamu yolunu izin almadan kapatan kişilere 51 tutanak tanzim edildi. Kamuya ait alanı işgal edenlere 51 adet tutanak, 114 adet ihtarname tanzim edildi. Vatandaşların kaldırımlarda rahat hareket etmelerini sağlamak amacıyla kaldırım işgaliyesinde bulunan esnaflara 93 adet tutanak, 232 adet ihtarname tanzim edildi. İnşaat izni almadan faaliyet yürüten kişi ve firmalara 12 adet tutanak tanzim edildi. 15 Mayıs 2023- 15 Ekim 2023 tarihleri arasında uygulanan inşaat yasağına rağmen faaliyetlerine devam eden kişi ve firmalara 46, inşaat saatlerine uymayanlar hakkında 15 adet tutanak tanzim edildi.

DİLENCİLERLE MÜCADELE EDİLDİ

Vatandaşlarının duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere 49 adet tutanak, hurda malzemesi toplayanlara 2 adet tutanak tanzim edildi. Para bulan duyarlı vatandaşların emaneti de teslim alınarak 2023’ün son mesai saatine kadar başvuruda bulunulması beklendi. Kayıp başvurusunda bulunulmayan 11 bin 170 TL de ilgili mevzuat gereği Milas Belediyesi’ne irat edildi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE HAYIR!

Çevreye moloz bırakarak çevre kirliliğine neden olan kişilere 29 tutanak, 113 ihtarname tanzim edildi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan besleyen ve bu hayvanlardan çıkan atıkları çevreye atan kişilere 15 adet, şehir içinde küçükbaş ve kümes hayvanı besleyerek vatandaşlara rahatsızlık verenlere 31 adet ihtarname tanzim edildi.

SEMT PAZARLARINDA DA DENETİMLER YAPILDI

Zabıta ekipleri, semt pazarlarında vatandaşların rahat alışveriş yapmasını sağlamak için 2023’te de görev başındaydı.Pazarcı esnafına 18 adet tutanak tanzim edildi. Pazaryerinde yüksek sesle satış yapıp vatandaşları rahatsız edenlere 37, açıkta seyyar gıda satışı yapanlara 12 adet tutanak tanzim edildi. 372 pazarcı esnafına tahsis yapan ekipler, denetim ve kontrollerde düzenli olarak pazarcılık yapmadığı tespit edilen veya pazarcılığı bıraktığını belirten 180 kişinin tahsisini iptal etti.

545 DİLEKÇE CEVAPLANDI

Milas Belediyesi Zabıta ekipleri 2023 yılında CİMER üzerinden gelen 654 dilekçeyi, Whatsapp Başvuru Hattı üzerinden gelen 545 şikayet dilekçesini tek tek inceleyerek cevapladı.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme